Kiekkoraamattunakin tunnetun The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy listasi NHL:lle ”tuntemattomia” eurooppalaisia pelaajia. Kuuden pelaajan listalta löytyy myös kolme suomalaista: Ilveksen Michael Keränen, Kärppien Ville Pokka ja KHL:ssä Sibirin paidassa pelaava Mikko Koskinen.

Kennedy aloittaa listan Ilveksen Michael Keräsellä.

– 24-vuotiaalla myöhäiskehittyneellä on loistava kuti ja hän tykkää käyttää sitä. Hän on nopea ja näyttävä pelaaja, joka saa puolustajat sekaisin. Keränen on myös hyvä puolustussuuntaan. Hän on ihan NHL-mittojen mukainen pelaaja, mutta muutama kilo lihasmassaa ei olisi pahitteeksi, Kennedy kirjoittaa Keräsestä.

Pokasta Kennedy mainitsee puolustajan erinomaisen kauden.

– New York Islandersin varaama Pokka siirtyy pian NHL:ään. Hän oli yksi Suomen puolustuksen kulmakivistä nuorten MM-kisoissa, mutta hän on ollut erinomainen myös Liigassa. 19-vuotias Pokka loistaa molemmissa päissä kenttää. Hän oli paras plus-miinustilastossa, mutta hän iski samalla 27 pistettä 54 ottelussa.

Koskisen kohdalla Kennedy muistuttaa suomalaisen jo aiemmasta NHL-kokemuksesta.

– Isokokoinen suomalainen oli vasta pitkällä kehitysmatkallaan, kun hän oli NHL:ssä. Hän palasi takaisin Eurooppaan sen jälkeen, kun tilanne jumittui NHL:ssä. Koskisen luvut tältä kaudelta KHL:stä ovat ällistyttävät. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa on 1,70 ja torjuntaprosenttinsa 93,9 %.

Muut pelaajat Kennedyn listalla olivat Linköpingin ruotsalaislaituri Simon Hjalmarsson, Magnitogorskin tshekkisentteri Jan Kovar ja Automobilistin venäläispuolustaja Nikita Tryamkin.