Pelicansin takalinjoilla erittäin vahvasti kautensa on aloittanut Juha Leimu.

Alun pätkällä 30-vuotias puolustaja on tykittänyt jo seitsemän maalia.

Vahvana kiekollisena puolustajan tuttu Leimu on aiemminkin iskenyt mukavasti tehoja, mutta tämänhetkinen maalimäärä on miehelle itselle kuitenkin pieni yllätys.

– Kyllä niitä on yllättävän paljon tullut. Hyvä näin. Niistä saa aina kuitenkin sitä itseluottamusta ja boostia peliin. Ei ole valittamista sen suhteen, että maaleja tulee, Leimu tuumailee SuomiKiekko-sivustolle.

Myös valmennusjohdon puolella Pelicansin luotsi Hannu Aravirta on äärimmäisen tyytyväinen siihen, että Leimusta joukkue on saanut todellisen kiekollisesti johtavan puolustajan, jolta onnistumisia tulee mukavaan tahtiin.

– Sitä haettiin, kun Leimu tänne palkattiin. Kaiken lisäksi hän on tuonut sellaista hyvää verbaalista esimerkkiä. Puhuu hyviä ja oikeita asioita, mutta samalla näyttää esimerkkiä myös jäällä. Oikein sellainen positiivinen ja optimistinen ihmisluonne, Aravirta tuumaa tiivistäen:

– Oikein hyvä hankinta sattui meillä hänen suhteen.

Alun jälkeen pieni notkahdus

Pelicans aloitti joukkueena kauden erinomaisesti. Liigan kärkipaikka vaihtui kuitenkin maajoukkuetaukoa kohti edetessä ylemmän pudotuspeliviivan kohdille.

Viimeisessä pelissä ennen maajoukkuetaukoa lahtelaisjoukkue haki isot pisteet Jyväskylästä, minkä turvin sijoitus maajoukkuetauon kohdalla on neljäs.

Mutta millä mielellä alkukautta voi tarkastella?

– Aloitimme hyvin ja siihen voi olla tyytyväinen. Sitten meillä tuli notkahdus. Alettiin vähän lipsua joukkueen asioista lähinnä puolustus- ja viisikkopelin suhteen. Alussa voitettiin maalilla yhtenäisiä pelejä ja sitten myöhemmin puolestaan tuli monta maalin tappiota.

– Siihen pitää maajoukkuetauolla palata ja keskittyä. Pitää hoitaa asiat kuntoon ja palata siihen tuttuun sapluunaan.

Lepoa, lepoa, lepoa sekä laadukasta harjoittelua. Niitä on ohjelmassa luvassa.

– Varsinkin muutama päivä on tulossa vapaata, niin ne menevät ihan täysin levon merkeissä, Leimu tuumaa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen