Pronssipelin avauserä ei lupaillut Suomelle hyvää, mutta joukkue nousi päätöserässä väkisin tasoihin. Lopulta Leijonat joutui taipumaan USA:lle rankkareilla maalein 2-3.

Ottelu sai Suomen kannalta suorastaan katastrofaalisen alun. Peli ehti vanhentua ainoastaan 58 sekuntia, kun Yhdysvallat meni 1-0-johtoon Craig Smithin osumalla. USA tuplasi johtonsa Paul Stastnyn onnistuessa. Avauserän tapahtumista lisää täällä.

Toisessa erässä unelias Leijona-lauma alkoi osoittaa heräämisen merkkejä. Päävalmentaja Jukka Jalonen sekoitti ketjuja ja tämä toi lisävirtaa Suomen pelaamiseen. Maalitili jäi kuitenkin avaamatta. Toinen erä kiteytettynä tässä.

Reilut viisi erää kestänyt kuiva kausi päättyi kolmannessa erässä. Energisesti pelanneen Mikael Granlundin alustuksista maaliverkkoa heilutti kahteen otteeseen Lauri Korpikoski. Suomella oli paikkoja iskeä jopa voittomaali, mutta varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2. Päätöserä koottuna täällä.

Kun 10 minuutin mittainen jatkoerä ei tuonut ratkaisua, niin voittajaa etsittiin rankkareilla. Neljännessä parissa Granlund epäonnistui omassa yrityksessään, kun taas USA:n Alex Galchenyuk veivasi kiekon ohi Antti Raannan.

Jännittävän pelin päätteeksi USA kuittasi itselleen pronssiset lätkät. Leijonien hieno turnaus ja pronssipelin komea nousu jäivät näin ilman palkintoa. Päävalmentaja Jalosen aikakausi Leijonien peräsimessä päättyi karvaaseen pettymykseen.

SuomiUSA vl 2-3 (0-2,0-0,2-0)

0.58 0-1 Smith (Stastny, Moss)
15.58 0-2 Stastny (Trouba, Smith) yv

48.56 1-2 Korpikoski (Väänänen, Granlund)
52.18 2-2 Korpikoski (Granlund, Kontiola)

2-3 Galchenyuk vl-maali

FIN: Raanta 6+6+8+3=23
USA: Gibson 8+10+15+2=36