Päätöserässä Leijonat sai lopulta kuparisen rikki ja Suomi nousi taistelemaan MM-pronssista.

Viimeisen kaksikymppisen ensimmäiset minuutit sujuivat Leijonien lievässä hallinnassa. Maalipaikat olivat lähinnä puolittaisia ja USA säilytti kahden maalin johtonsa.

Suomi sai lopulta rikki pitkän maalittoman putkensa. Mikael Granlund vei kiekon hyökkäysalueella ja syötti Ossi Väänäselle. Pakki laukoi siniviivalta ja kiekko kulkeutui Lauri Korpikoskelle. Tämä ohjasi maalin edestä 1-2-kavennuksen.

Osuma oli kova virtapiikki Leijonille ja voimasuhteet muuttuivat välittömästi. Hetken päästä Juhamatti Aaltonen pääsi läpiajoon. USA-vahti John Gibson veti tilanteessa pidemmän korren.

Tehoduo Granlund-Korpikoski jatkoi hurjaa pyöritystä ja Suomi nousi väkisin peliin mukan. Granlund ajoi väkevästi maalille ja Korpikoski tälläsi kiekon toistamiseen USA:n verkkoon ajassa 52.18: tilanne 2-2.

Loppuerän sujui jännittävissä merkeissä. Jenkkien Nathan Thompsonilla oli avopaikka, mutta Antti Raanta venyi hienoon torjuntaan. Myös toisessa päässä maali oli lähellä Petri Kontiolan yrittäessä.

Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 2-2. Näin ratkaisua haetaan ensin 10 minuutin mittaiselta jatkoerästä ja tarvittaessa rankkareilla.

Torjunnat: Raanta 20 – Gibson 33