Sovetski Sport -lehden mukaan Ilja Kovaltshukin mahdollista KHL-sopimuksen purkamista on turha odottaa ennen huhtikuun loppua.

Venäläislähde kertoo, että Kovaltshuk tavoittelee NHL-paikkaa, mutta Pietarin SKA:n kanssa vielä yli vuoden kestävään kontrahtiin ei tulla koskemaan vähään aikaan.

Ja syykin on selvä, kertoo Kovaltshukin agentti Juri Nikolajev, jolta Sovetski Sport kysyi mahdollisesta pelaajan puolelta tapahtuvasta pahvin purkamisesta.

– Tehän tiedätte, että KHL-säännöt kieltävät sopimuksen purkamisen ennen 30. huhtikuuta. Siinä on teille vastaus, Nikolajev selvitti.

Sovetski Sport otti seuraavaksi yhteyttä pietarilaisseuran lähellä olevalle tietolähteelleen, jonka mukaan Kovaltshuk tosiaan haluaisi irtautua SKA:n kanssa solmitusta sopimuksesta. Mutta SKA ei halua olla itse aloitteellinen, koska sen täytyisi maksaa Kovaltshukille massiiviset korvausrahat, jolloin puhuttaisiin useasta miljoonasta dollarista.

SKA:lle käy tämä tilanne, että seuran ja KHL:n suurin tähti on hyllytettynä. On täysin mahdollista, että SKA ja Kovaltshuk purkavat yhteisellä suostumuksella KHL-sopimuksen 30. huhtikuuta jälkeen, jolloin Kovaltshuk saa ”ainoastaan” yhden miljoonan dollarin kipurahat, jatkaa venäläislehti.

– On yhden prosentin mahdollisuus, että Kovaltshuk siirtyy kauden jälkeen toiseen KHL-seuraan. Todennäköisesti hän pyrkii NHL:ään, jatkaa sisäpiirilähde.

Kovaltshukin tapauksen käänteistä voit lukea tästä linkistämme.