Viime aikoina kurssiaan parempaan suuntaan saanut Kärpät joutui kokemaan tappion, kun HIFK kävi jälleen tekemässä voitokkaan vierailun Oulussa tiistaina.

Loppulukemat olivat HIFK:n hyväksi voittomaalikilpailun jälkeen 1-0.

Kärpät hallitsi kamppailua ja pelillisesti se oli hyvin mukana, mutta lopulta yksi asia tökki. Tehokkuus.

– Harmittaa, että saatiin vain pinna. Vaikka maaleja ei nähty, niin tässä oli paljon hyvän pelin aineksia. Sitoutunutta ja sitkeää peliä molemmilta ja jos miettii, että kun pelit etenevät ja kevät tulee vastaan, niin siellä sen pelin pitääkin olla sitkeää ja kärsivällistä. Nyt oli molemmilla sitä. Vaikka maaleja ei tullut, niin peli ei ollut semmoista hiihtelyä, Kärppien riveistä Juha-Pekka Haataja pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Silti tappiosta huolimatta nykysuunta on ollut oululaisjoukkueella hyvä Haatajan mielestä.

– Kokonaiskuvaa kun miettii, niin kahdessa viimeisimmissä pelissä vastustaja on jäänyt nollille. Nytkin meillä paikkoja kyllä oli ja laadukkaat sellaiset menivät selvästi meille. Mutta semmoista se on välillä. Ei uppoa, vaikka kuinka yrittää.

– 60 pelin matkalla näitä vain joskus tulee, Haataja muistuttaa.

Palaset ovat kuitenkin lähteneet loksahtelemaan paikoilleen alkukauden vaikeuksien jälkeen.

– Vaikka ihan alussa voitettiin, niin se peli oli vähän sellaista epävakaata. Nyt meillä kuitenkin on sellainen punainen lanka tuossa ja näkee, että aletaan päästä hiljalleen samalle sivulle kaikkien kanssa. Viisikot alkavat toimia viisikkoina, kaikki hyökkäävät ja puolustavat. Ylipäätänsä osallistuvat molempiin osa-alueisiin, Haataja tiivistää.

Seuraavan kerran Kärpät on tulessa viikonloppuna, kun se kohtaa ensin Raumalla Lukon ja perään lauantaina Porissa Ässät.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen