Oman alkulohkonsa voittanut Kanada joutui päättämään Minskin MM-turnauksen isoon pettymykseen, kun Leijonat voitti joukkueiden välisen puolivälieräottelun lukemin 3-2.

Kanada hallitsi isoja pätkiä torstain peliä ja näytti hyvin pitkään askeleen verran paremmalta joukkueelta, mutta tulos ei ollut heidän puolellaan.

Leijonat hyödynsi omat paikkansa erittäin hyvin ja käänsi pelin lopulta itselleen.

Tappiosta huolimatta Kanadan päävalmentaja Dave Tippett antoi kehuja joukkojensa suorituksesta.

– Suurimmalta osin tässäkin pelissä joukkue pelasi erittäin hyvin ja näytimme suuntaa pelille. Meillä oli hyviä paikkoja jo ensimmäisessä erässä, mutta siinä heillä oli myös tuuria mukana, mitä kautta he pääsivät johtoon. Toisessa erässä pelasimme erittäin vahvasti ja kovaa. Sen päälle hallitsimme myös kolmatta erää, jossa muutamat virheet kuitenkin maksoivat kovaa hintaa, Tippett harmitteli.

Silti, vaikka turnauksen päätös oli negatiivinen tuloksen suhteen, Phoenix Coyotesia NHL:ssä luotsaava Tippett oli tyytyväinen siihen, miten heillä prosessi eteni turnauksen aikana aina puolivälieräottelua myöten.

– Olen ylpeä siitä, miten joukkue pelasi nyt. Tavoitteenamme oli tässä turnauksessa mennä eteenpäin koko ajan ja tämä oli paras peli koko turnauksessa mitä pelasimme.

– Valitettavasti se vain ei päättynyt voittoomme.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen