PRAHA. Kanada lähtee Tshekin MM-kisoista kotiin ilman mitalia. Ruotsi voitti vaahteranlehtipaidat pronssiottelussa maalein 4-2.

Kanada johti ottelua kolmannen erän puolivälissä 2-1. Sitten Erik Karlsson tasoitti, ja nelisen minuuttia myöhemmin Carl Grundströmin harmittoman näköinen laukaus yllätti Kanadan maalia vartioineen Jordan Binningtonin.

– En nähnyt kunnolla. Kiekko meni laitaan eikä oma kaverimme voittanut sitä, Binnington kävi tilannetta läpi pelin jälkeen.

Binningtonilta kysyttiin, olisiko tilanteen voinut pelata jotenkin toisin.

– Kiekko kimposi laidasta. Sellaista sattuu ja se on valitettavaa.

Kanadan kapteeni John Tavares puolestaan kertoi, että aamulla oli todella vaikeaa motivoitua pelaamaan pronssista.

– Ei ollut kovin helppoa aamulla. Oikeastaan oli vaikeampaa kuin eilen illalla, kun heräsi ja tajusi, että on kolme viikkoa tehnyt töitä kultamitalin eteen ja sitä mahdollisuutta ei enää ole, Tavares sanoi.

– Mutta meillä oli mahdollisuus palata kotiin mitalit kaulassa, ja valmennuksen johdolla valmistauduimme peliin hyvin.

Samoilla linjoilla oli Binnington.

– Todellakin halusimme voittaa. Halusimme vielä yhden voiton tälle kaudelle. On turhauttavaa. Työskentelimme todella kovasti koko kuukauden. Tulimme tänne joukkueena. Raskasta on, kun mitään ei jäänyt käteen.

Joillain Kanadan joukkueen pelaajista voi olla mahdollisuus päästä superjoukkueeseen, joka kasataan ensi talven Four Nations -turnaukseen. Joukkueeseen valitaan NHL:stä parhaista parhaat. Tavares on MM-joukkueesta yksi, joka voi tuohon ryhmään yltää.

– Ehkä. Jatkan työntekoa niin hyvin kuin osaan. Sitä aina haluaa edustaa Kanadaa ja etenkin haluaa olla tuossa turnauksessa, jossa parhaat pelaavat toisiaan vastaan. Toivotaan, että saan mahdollisuuden.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS