OSTRAVA. Suomen ja Ruotsin välinen ottelu MM-kisojen puolivälierissä päättyi karulla tavalla.

Leijonat taisteli aivan ottelun lopussa pelin tasoihin. Jatkoajalla Ruotsi sai ylivoiman kyseenalaisen tilanteen jälkeen ja iski 2-1-voittomaalin.

Jäähytilanteessa Konsta Helenius yritti mailallaan estää ruotsalaispelaajan maalintekoa. Hidastusten perusteella näyttäisi siltä, että Helenius hyvin mahdollisesti osui ainoastaan mailaan eikä vastustajan hanskaan. Tilanteesta ei siis olisi pitänyt tuomita jäähyä.

SuomiKiekko kysyi Heleniukselta pelin jälkeen, osuiko hän vastustajaa hanskaan.

– Osuko se? En oo nähny tilannetta, mun mielestä nostin kyllä mailaa. Kova oli tuomio, Helenius sanoi.

Voit katsoa itse tilanteen alla olevalta videolta.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Helenius myönsi, että tasoitusosuman hetkellä fiilis oli huikea, mutta tappion hetkellä se ei tietystikään paljon lämmitä. Sen sijaan Leijonien esitykseen ennalta selvästi kovempaa vastustajaa vastaan Helenius oli tyytyväinen.

– Ite olin ainakin luottavainen joukkueeseen, että pystytään pelaamaan kovia maita vastaan vaikkei yhtään oltu voitettu vielä. Pienestä oli kiinni taas, Helenius sanoi.

Ruotsi pursusi NHL-tason pelaajia. Heleniukselle, josta povataan uutta suomalaista NHL-tähteä, peli tarjosi hyvää ponnahduslautaa.

– Kyllähän se antaa itseluottamusta. Tossahan on kuitenkin pitkä kesä, pitää vetää kovaa. Oli kovia jätkiä vastassa. Tuntui, että pelattiin hyvin koko joukkue.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS