PRAHA. Suomen joukkue harjoitteli perjantaina Prahassa ennen lauantaina pelattavaa Kanada-ottelua.

Leijonat on pelannut MM-kisoissa nyt neljä ottelua, joista tuloksena on ollut kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Torstaina Suomi suli 2-0-johtoasemasta ja vaipui 2-3-tappioon Itävaltaa vastaan.

– Nyt on ihan hyvät fiilikset. Purettiin peli pelaajien kanssa ja harjoiteltiin. Nyt on unohdettu kiekko vähäksi aikaa, ja huomenna ollaan valmiita, kun Kanada-peli alkaa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi harjoitusten jälkeen.

Yksi iso murheenkryyni joukkueessa on ollut ykkösketjun tehottomuus. Leijonien ykkösnyrkkiä on ruuvattu joka pelissä erilaiseen muotoon, mutta mikään ei ole auttanut. Tulosvastuuta on ollut muun muassa NHL:stä tulleella Valtteri Puustisella, jonka tehot kisoissa ovat edelleen 0+0. Nyt Puustinen pudotettiin ykkösketjusta kolmoseen.

– Jonkun aikaa sen sauman voi antaa, mutta tietenkin jossain vaiheessa se loppuu jos ei vain ala tulla tehoja. Kyllä niitäkin tietenkin kaivataan, vaikka se ei ole se ensimmäinen ja ainoa asia, Jalonen sanoi yleisesti tulosvastuussa olevista pelaajista.

– Jos on paikkoja, silloin on tavallaan jo hyvä lähtökohta. Toivotaan, että jossain vaiheessa menee. Mutta sitten taas jos ei ole paikkoja, se on tietenkin vähän huonompi asia.

Iiro Pakarinen tuo suoraviivaisuutta ykkösketjuun

Uusittuun ykkösketjuun nousee nyt Iiro Pakarinen, jolta Jalonen odottaa vähän uudenlaista energiaa.

– Kyllä siinä elementtejä on. Iiro on kuitenkin fyysinen pelaaja, menee maalille ja sitä kautta tuo vähän erilaisuutta siihen ketjuun. Nyt kokeillaan tällaista vaihtoehtoa, Jalonen sanoi.

– Siellä jonkun pitää olla maalillakin välillä, ei niitä maaleja muuten tehdä.

Jalosen silmään Pakarinen on pelaaja, joka ei säkenöi, mutta tekee pienet asiat toistuvasti oikein.

– Kyllä Iiro sellainen pelaaja on. Onko yhtään maalipaikkaa ollut järjestämässä omiin vielä. Se kertoo aika paljon. Eilenkin se blokki siinä, kun oli viisi sekuntia jäljellä. Sellaisia me tarvitsemme. Iiro tekee sellaisia pieniä voittavia asioita. Ei ole välttämättä niin näyttävä pelaaja, mutta voi sanoa, että kaikki pelikaverit kyllä arvostavat niin IFK:ssa kuin meilläkin, Jalonen sanoi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS