Nuorten Leijonien unelma alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalipaikasta mureni torstaina. Yhdysvallat voitti välieräottelun lukemin 3-2 ja eteni loppuotteluun lähettäen Nuoret Leijonat pronssiotteluun.

Suomi sai otteluun unelma-alun. Oiva Keskinen vei Nuoret Leijonat johtoon jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen. Suomi iski erän puolivälin jälkeen lisää vettä kiukaalle, kun Rasmus Kumpulainen ohjasi Suomen jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä Yhdysvallat sai otteen pelistä ja nousi toisen kaksikymppisen aikana tasoihin. Jimmy Snuggerud tälläsi ylivoimalla rajulla laukauksella joukkueensa avausmaalin ja William Smith lakaisi lukemat 2-2:een.

Päätöserässä Yhdysvallat meni ylivoimalla ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Cutter Gauthier laukoi kiekon häkkiin ajassa 56:47. Kyseinen maali jäi myöskin ottelun ratkaisuosumaksi. Nuoret Leijonat haki vielä tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta tuloksetta.

Nuorten Leijonien maalilla Niklas Kokko pelasi loisto-ottelun kirjauttaen 27 torjuntaa. Yhdysvaltain veskari Trey Augustine torjui puolestaan 19 kiekkoa.

Nuorten MM-kisojen mitalipelit pelataan perjantaina. Suomi saa pronssiottelussa vastaansa Tshekin ja finaalissa nähdään Yhdysvallat sekä Ruotsi.