HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kaipaa lisää kilpailullisuutta suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmään.

Kilpaurheilun näkökulmasta melko farssimainen sääntö koskee esimerkiksi U20-ikäluokan SM-sarjaa. Pääsarjatasolta kun voivat pudota vain ne joukkueet, joilla ei ole edustusjoukkuetta miesten Liigassa. Siis suomeksi: Liiga-seuroilla on kiintiöpaikka U20-ikäluokan SM-sarjaan.

– Meidän kaikkien maajoukkuevalmentajien mielestä tärkein asia on saada nopeasti Suomi-kiekossa sarjat kuntoon, niin että se palvelee kilpailemista ja kehittymistä, Jalonen jyrähti lehdistön edessä Leijona-lounaalla.

– A:n [U20] SM-sarja on surkein esitys. Jos ei muutoksia tule, alkaa vitsit olla vähissä. Se pitäisi pystyä laittamaan kuntoon, jos mietitään suomalaisen kiekon parasta isossa kuvassa. Mandaattipaikoista pitäisi totta kai luopua.

Nyt tällainen farssi toteutui, kun SM-sarjan alkusarjan jälkeen Ilves sijoittui viimeistä edelliseksi ja sikäli toisen putoajan paikalle. RoKi ylsi Ilveksen yläpuolelle, mutta sääntökirjauksen myötä SM-sarjasta putoaakin RoKi eikä Ilves.

– Ilves ei olisi RoKin alapuolella, jos mandaattipaikkoja ei olisi, koska hehän olisivat satsanneet siihen joukkueeseen ihan eri lailla. Se [mandaattipaikka] antaa mahdollisuuden toimia niin, että on ihan sama, voitetaanko vai hävitäänkö. Se on aika surullista, Jalonen puhisi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS