St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on noussut kaikessa hiljaisuudessa yllättävän NHL-tilaston kärkeen.

Kaikki tietävät Kapasen huippunopeana luistelijana, mutta tuskin moni uskoisi hänen olevan myös NHL:n kovimpaa laukova hyökkääjä.

NHL Edgen tilastopalvelun mukaan Kapanen on tulittanut tällä kaudella jopa 101,36 mailia tunnissa eli 163 kilometriä tunnissa lähteneen kudin. Lukema on kaikista NHL-hyökkääjistä kovin.

Kapasta kovempaa on laukonut vain kolme puolustajaa: Radko Gudas, Erik Karlsson ja Travis Sanheim. Anaheim Ducksia edustava pakkimörkö Gudas on pommittanut NHL-kauden kovimman laukauksen, joka lähti 101,69 mailia tunnissa (163,6km/h).

Kapanen jättää hirmukudillaan taaksensa muun muassa NHL:n tutut pommikoneet kuten Aleksandr Ovetshkinin, Patrik Laineen ja Tage Thompsonin.

Ovetshkin ja Laine ovat ampuneet tällä kaudella parhaimmillaan 98 mailia tunnissa lähteneet (n. 157km/h) vedot, jotka oikeuttavat hyökkääjien taulukossa sijoille 6. ja 7. Thompson puolestaan on Kapasen ohella ainut 100 mailia tunnissa (n. 161km/h) lukeman ylittänyt hyökkääjä NHL:ssä.

Kapasen kohdalla tulinen laukaus ei kuitenkaan ole vielä tuottanut tulosta, sillä suomalainen on parhaillaan karmaisevassa 16 NHL-ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa. 27-vuotias hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 30 ottelussa vain kolme maalia.