Kaapo Kakko on pelannut edellisen NHL-ottelunsa marraskuun lopulla, jolloin New York Rangersin hyökkääjä loukkasi alavartaloaan.

22-vuotiaan entisen kakkosvarauksen tilasta on nyt tipahtanut uutta tietoa. Rangersin päävalmentaja Peter Lavioletten mukaan sekä Kakko että niin ikään sivussa oleva Filip Chytil ovat nyt aloittaneet luistelun. Kaksikon paluun tarkkaa aikataulua on silti yhä vaikea ennustaa.

– He ovat aloittaneet luisteluharjoittelun omatoimisesti. Kyseessä on hidas prosessi, varsinkin Filin kohdalla. Asiat ovat menossa kuitenkin parempaan päin, Laviolette avaa tilannetta.

Rangersiä läheltä seuraava NHL-toimittaja Dan Rosen muistuttaa Kakon loukkaantumisen tulleen pahimpaan mahdolliseen saumaan.

– Se oli heikentävä loukkaantuminen sekä hänelle henkilökohtaisesti, ammattillisesti että joukkueen kannalta. Vaikea paikka, koska hänellä ei ollut allaan vahvaa alkukautta. Hän ei ole suoriutunut haluamallaan tasolla sopimusvuotenaan ja nyt kukaan ei tiedä, kuinka kauan hän tulee olemaan sivussa, Rosen pui Kakon tilannetta.

Kakon alkukausi oli murheellinen. Tästä kaudesta 2,1 miljoonaa dollaria tienaava laituri iski 20 ottelussa vain kaksi maalia ja kolme tehopistettä.