San Jose Sharksin GM Mike Grier etsii uutta osoitetta tällä viikolla NHL:n parhaaksi puolustajaksi valitulle Erik Karlssonille. Myös ruotsalaistähti itse on ilmaissut halukkuutensa siirtyä mestaruudesta taistelevaan joukkueeseen.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun paljasti keskiviikkona, että Sharks on käynyt Karlssoniin liittyviä kauppaneuvotteluja ainakin Toronto Maple Leafsin, Carolina Hurricanesin sekä Seattle Krakenin kanssa.

LeBrunin mukaan Maple Leafsin kohdalla vaihtokaupan esteenä voi kuitenkin olla supertähtien Auston Matthewsin ja William Nylanderin tulevat palkankorotukset. Maple Leafsin seurajohto selvittää parhaillaan, että mahtuisiko Karlssonin 11,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu ja vuoteen 2027 ulottuva sopimus palkkakaton alle.

Grier on yrittänyt tehdä vastapuolille selväksi, ettei Sharks aio ottaa Karlssonin sopimuksesta isoa siivua omaan palkkakattoonsa. Aiemmin tällä viikolla NHL:n tähtihyökkääjät Kevin Hayes ja Taylor Hall kaupattiin palkat puolitettuina ja lähes ilmaiseksi muualle.

– Jos ihmiset luulevat, että aiomme ottaa 50 prosenttia Karlssonin sopimuksesta itsellemme, niin sellainen ei tule tapahtumaan. Ei pahalla Hayesia ja Hallia kohtaan – jotka ovat molemmat hyviä pelaajia ja ovat menestyneet NHL:ssä – mutta Erik on erityinen pelaaja, joka on matkalla Hall Of Fameen. Hän todisti viime kaudella pysyvänsä täysin terveenä. Hän erityinen pelaaja, joka omaa luokkaansa hyökkäyspelissä. Emme ole heivaamassa häntä jonnekin, ilman että auttaisimme seuraamme samalla, Grier kommentoi tilannetta The Athletic -sivuston haastattelussa.