Leijonien urakka MM-kisoissa päättyi torstaina, kun Kanada oli vahvempi puolivälierässä lukemin 4-1.

Samalla varmistui myöskin se asia, että Suomi ei voittanut ainuttakaan mitalia tänä vuonna jääkiekossa. Leijonien lisäksi Naisleijonat, Nuoret Leijonat ja Pikkuleijonat hävisivät omissa MM-kisoissaan puolivälieräottelun. Ainoa mitalipeleihin edennyt joukkue oli alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, mutta se jäi omassa turnauksessaan neljännelle sijalle.

Tämän vuoden mitalittomuudellaan Suomi teki murheellista historiaa. Vuosi 2023 on historian ensimmäinen vuosi, jolloin Leijonat, Naisleijonat, Nuoret Leijonat sekä Pikkuleijonat jäivät kaikki ulos MM-mitalipeleistä.

2000-luvun aikana Suomi oli jäänyt vain kerran aikaisemmin ilman mitaleita. Tuo tapahtui kaudella 2011-12. Silloin Leijonat, Naisleijonat, Nuoret Leijonat ja Pikkuleijonat olivat kuitenkin mukana mitalipeleissä, mutta jäivät kaikki neljänneksi.

Viime vuosien menestykseen peilaten Suomen mitalisaalis koki todellisen romahduksen. Vielä viime vuonna Suomi saalisti yhteensä kuusi arvokisamitalia, kun Leijonat voitti olympiakultaa ja maailmanmestaruuden, Naisleijonat vei olympiapronssia, Nuoret Leijonat nappasi MM-hopeaa ja alle 18-vuotiaat voittivat pronssimitalit sekä poikien että tyttöjen kisoissa.