Kanadalaisessa kaupungissa ei juhlita NHL:n mestaruutta tänäkään vuonna.

Asia sai vahvistuksensa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa, kun viimeinenkin mukana pudotuspeleissä ollut kanadalaisseura Edmonton Oilers hävisi neljännen kerran Vegas Golden Knightsille ja lähti kesälomille voitoin 2-4. Vegas oli vahvempi joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa vieraissa maalein 5-2. Ottelun ykköstähtenä loisti puhtaan hattutempun toisessa erässä iskenyt Jonathan Marschessault.

Putoaminen jatkosta oli karmea pettymys Oilersin tähtikaksikolle Connor McDavid-Leon Draisaitl, jotka johtavat pudotuspelien pistepörssiä. McDavid iski pudotuspeleissä tehot 8+12=20. Draisaitl säesti tehoin 13+5=18.

Oilersin viime kausi päättyi konferenssifinaaleissa tappioon tulevalle mestarille Colorado Avalanchelle. Tuorein tappio varmisti samalla sen, että Montreal Canadiensin 30 vuoden takainen mestaruus pysyy yhä uusimpana kanadalaisjoukkueen Stanley Cup -voittona.

Golden Knights saa läntisen konferenssin finaalissa vastaansa voittajan Dallas Starsin ja Seattle Krakenin välisestä toisesta ottelusarjasta. Starsin ja Krakenin välinen seiskapeli pelataan tiistain vastaisena yönä.

Kanadalaisjoukkueiden 30 vuotta kestänyt putki ilman Stanley Cupin voittoa saa jälleen jatkoa tänä kesänä, kun viimeinenkin mukana pudotuspeleissä ollut kanukkiseura Edmonton Oilers hävisi neljännen kerran Vegas Golden Knightsille ja lähti kesälomille voitoin 2-4.

Vegas oli vahvempi joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa vieraissa maalein 5-2. Ottelun ykköstähtenä tuikki puhtaan hattutempun toisessa erässä iskenyt Jonathan Marschessault.

Tappio on samalla karmea pettymys Oilersin tähtikaksikolle Connor McDavid-Leon Draisaitl, jotka johtavat pudotuspelien pistepörssiä. McDavid iski pudotuspeleissä tehot 8+12=20. Draisaitl säesti tehoin 13+5=18.

Vegas saa läntisen konferenssin finaalissa vastaansa voittajan Dallas Starsin ja Seattle Krakenin välisestä toisesta ottelusarjasta. Starsin ja Krakenin välinen seiskapeli pelataan tiistain vastaisena yönä.