Edmonton Oilersin Connor McDavid on aloittanut NHL-kauden jälleen uskomattomalla pistetahdilla.

NHL:n ykköstähti on iskenyt 20 pelissä 16 maalia ja jakanut päälle 19 maalisyöttöä. ESPN:n Greg Wyshynski povaa 26-vuotiaan taiturin rikkovan jopa rajapyykin, johon ylsi viimeksi Teemu Selänne tulokaskaudellaan 1992-93.

– Vaikka myös Jason Robertson ja Bo Horvat ovat aloittaneet kauden samalla maalimäärällä, vain ”McJeesuksella” on takeet terrorisoida vastustajien puolustuksia samalla tahdilla läpi koko kauden.

– NHL:ssä ei olla rikottu 70 maalin rajapyykkiä sitten Selänteen ja Alex Mogilnyn, jotka molemmat tekivät 76 maalia kaudella 1992-93. Liittääkö McDavid tämänkin saavutuksen ansioluetteloonsa? Wyshynski kyselee.

Arvio 70 maalin rajapyykin rikkomisesta nyky-NHL:ssä kuulostaa utopistiselta ottaen huomioon sen, ettei McDavid ole rikkonut kertaakaan urallaan ”edes” 50 maalin rajapyykkiä. Myöskään NHL-historian parhaana maalintekijänä pidetty Aleksandr Ovetshkin ei ole urallaan yltänyt 70 maalin runkosarjaan.