Colorado Avalanchen Artturi Lehkosen viime kausi päättyi onnellisesti, kun hyökkääjä kaupattiin heittopussi Montreal Canadiensista tulevaan mestarijoukkue Colorado Avalancheen.

Lehkosen entistä seuraa läheltä seuraava, vielä viime kaudella Lehkosta yliarvostetuksi moittinut toimittaja Dylan Waugh huomautta aiemmin lähinnä tunnollisena raatajana tunnetun suomalaisen kehityksestä kokonaisvaltaiseksi huippupelaajaksi.

– Kyllästyin todella artikkeleihin, jotka käsittelivät ainoastaan hänen ”loistavia puolustussuunnan tilastojaan”. Viime kaudella ja varsinkin pudotuspeleissä hän alkoi saada luottoa myös hyökkäyssuuntaan. Hän todella toi etua joukkueelleen myös hyökkäyspäässä. On aika lopettaa keskustelut siitä, että Lehkonen olisi puolustuksen dynamo, mutta hyökkäyksen musta aukko. Hänellä on valtava vaikutus joukkueeseensa kaukalon jokaisella osa-alueella, Waugh kirjoittaa.

– Lehkonen on onnistunut muuntautumaan uuteen rooliin useamman kerran urallaan. Ensin avauskauden snaipperista puolustavaksi hyökkääjäksi ja siitä pisteitä tekeväksi, pelin keskiössä olevaksi laitahyökkääjäksi. Se on osoitus hänen kokonaisvaltaisuudestaan. Canadiensille tulee todella ikävä häntä tulevalla kaudella, toimittaja jatkaa.

Lehkosen huippuonnistuminen palkittiin kesällä uudella, viiden vuoden jatkosopimuksella, jonka myötä hyökkääjän vuosipalkka nousee 2,3 miljoonasta taalasta 4,5 miljoonaan.