Suomalaishyökkääjä Erik Haula on ollut NHL:ssä melkoinen kiekkokiertolainen. Hän on pelannut taalaliigassa kaudesta 2013-14 lähtien peräti seitsemässä eri seurassa.

Minnesota Wildia, Vegas Golden Knightsia, Carolina Hurricanesia, Florida Panthersia, Nashville Predatorsia ja Boston Bruinsia seuraa nyt New Jersey Devils yhden kauden kattavalla pahvilla.

31-vuotias kiekkokiertolainen puhui erilaisesta arjestaan NHL:n nettisivujen jutussa.

– Ei siirtyminen joka vuosi ainakaan enää tulee helpottumaan. Vanhetessa perheen kokokin yleensä kasvaa, mikä vaikeuttaa muuttelua. En ole siihen vieläkään tottunut, enkä odota muuttamista yhtään tulevaisuudessakaan.

– Nyt olen New Jerseyssä, ja toivotaan, että voin myös pysyä täällä pidempään.

Haula on pelannut urallaan 534 runkosarjan matsia pistein 112+128=240, lisäksi vyöllä on 61 pudotuspeliottelua tehoin 12+18=30.

– Pyrin tulemaan mukaan hieman vanhempana pelaajana ja tuomaan pukukoppiin asioita, jotka auttaisivat täällä pelaavia pelaajia ottamaan uuden askeleen urallaan.

– Tähän ryhmään on mukava tulla mukaan. Mukana on paljon nuoria lahjakkaita pelaajia, ja joukkue pelaa vauhdikkaasti. Vaikuttaa sopivalta minulle.