Useat saattoivat hieraista silmiään aiemmin tällä viikolla, kun Nuorten Leijonien julkaisemasta MM-leirityksestä puuttui kokonaan Kärppien maalivahdin Joel Blomqvistin nimi.

Kärppien ykkösvahdiksi viime kaudella noussut 20-vuotias huippulupaus on avoimesti pettynyt maajoukkueen ratkaisuun.

– Kyllähän se harmittaa todella paljon. Olen pitänyt näitä kisoja tavoitteena, ja olisi kunnia-asia päästä maajoukkueeseen. Olen pettynyt, kun en päässyt mukaan, Blomqvist harmitteli Iltalehden haastattelussa.

Nuorten Leijonien johto valitsi maalinsuulle Leevi Meriläisen, Juha Jatkolan ja Rasmus Korhosen. Blomqvist olisi ollut meriittiensä puolesta heittämällä tätä kolmikkoa edellä.

Nuorten Leijonien päätöksen taustalla oli selvästikin se, että Blomqvist lähti huhtikuussa ennemmin Pittsburgh Penguinsin NHL-organisaatioon haistelemaan tunnelmaa, kuin Nuorten Leijonien mukaan neljän maan turnaukseen.

– Sain kutsun Pittsburghista mennä niiden farmijoukkueeseen, käydä tutustumassa paikkaan ja päästä joukkueen kanssa treenaamaan ja pelaamaan, Blomqvist avasi.

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarisen mukaan Blomqvist oli ilmoittanut päätöksestään jättää turnaus väliin vain päivää ennen lähtöpäivää.

– Se venyi vähän, kun oli paljon selvitettäviä asioita, Blomqvist myöntää.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennasen mukaan Blomqvist tiputettiin pois sen takia, koska Meriläinen ja Jatkola olivat pärjänneet viime kaudella Nuorten Leijonien peleissä paremmin. Pennanen mainitsi myös sitoutuminen maajoukkueeseen olleen ratkaiseva tekijä.

– En täysin ymmärrä, Blomqvist vastasi epäilyihin sitoutumisestaan maajoukkuetta kohtaan.

– Kyllä minä aina olen halunnut olla mukana maajoukkueessa, ja se on ollut kunnia-asia minulle. Silloin neljän maan turnauksen kohdalla halusin kuitenkin ottaa mahdollisuuden vastaan ja mennä antamaan näyttöjä NHL-joukkueeseen, 20-vuotias nuorukainen jatkoi.

Pennanen oli käynyt Blomqvistin kanssa puhelimitse päätöksen taustoja läpi.

– ”Pendo” sanoi, että maajoukkuetapahtumissa Meriläinen ja Jatkola ovat suorittaneet paremmin kuin minä. En nyt tiedä, jos minua paremmin, mutta ainakin minulla on fiilis, etten ihan päässyt omaan potentiaaliin, Blomqvist kertoo.

– Maajoukkueen mielestä olen myös priorisoinut NHL:n maajoukkueen eteen. Niin hän selitti sen asian.

Blomqvist pelasi viime kaudella Liigan runkosarjassa 20 ottelua upealla torjuntaprosentilla 94,0. Stanislav Galimovilta ykkösvahdin tontin ryöstäneen nuorukaisen torjuntaprosentti pudotuspeleissä oli jopa 95,0.