Jesse Puljujärven edustamaa Edmonton Oilersia on jo vuosikausien ajan syytetty siitä, että seura on rakennettu liiaksi kahden supertähden, maailman parhaimpien pelaajien kärkiviisikkoon kuuluvien Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin varaan.

Kuluvalle kaudelle seurajohto reagoikin tähän puutteeseen ja hankki lisää leveyttä hyökkäykseensä isolla sopimuksella kiinnitetyn Zach Hymanin sekä kesken kauden hankitun kohuhyökkääjä Evander Kanen muodossa. Puolustukseen syvyyttä toivat lisäksi kaiken urallaan voittanut Duncan Keith sekä Cody Ceci.

Näiden hankintojen sekä Puljujärven ja Kailer Yamamoton kehityksen myötä Oilers lähteekin tällä kertaa pudotuspeleihin suurin toivein. Putoaminen avauskierroksella vastaan tulevan ja rakennusvaiheessa olevan Los Angeles Kingsin käsittelyssä olisi täysi fiasko.

Oilersin entinen varakapteeni, puolustaja Ryan Whitney lataa suositussa Spittin’ Chiclets -podcastissa rajun ehdotuksen sen varalle, että Oilers hyytyisi jälleen tosipelien alkessa.

– Jos Oilers häviää tämän sarjan, räjäyttäkää koko joukkue taivaan tuuliin. Treidatkaa Draisaitl, jos tästä sarjasta tulee tappio! Jopa siinä tapauksessa, ettei syy tappioon olisikaan hänen. He eivät luovu McDavidistä, joten sen täytyy olla Draisaitl, Whitney täräyttää.

– Mikäli Oilers häviää, se on säälittävää ja noloa, joten heidän tulisi räjäyttää koko joukkue palasiksi, ex-puolustaja jatkaa ennakointiaan.

Draisaitlista luopuminen toisi paluupostissa Oilersille läjäpäin kärkivarausvuoroja sekä valmiita huipputason pelaajia, mutta tästä huolimatta Whitneyn ehdotusta voidaan pitää melko utopistisena. 26-vuotias saksalaistähti pelaa tällä hetkellä yhdellä NHL:n seuraystävällisimmistä sopimuksista. Pistelingon sopimus jatkuu vielä kolmen seuraavan kauden ajan – tehoihin lähes rutkasti alihintaisella 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla.