Twitterissä alati asiallisia argumentteja jakava, ja pelaajauransa päättyneeseen runkosarjakauteen lopettanut Jonne Virtanen kommentoi sosiaalisessa mediassa nyt Liigan tuomaritoimintaa.

Asia on ollut ihmisten huulilla pudotuspeleissä, kun esimerkiksi avauskierroksella Pelicansin Jiri Smejkal lensi suihkuun törmättyään KooKoo-pelissä tuomariin aloitustilanteessa.

Puolivälierissä kohahdutti Jukurien Aatu Rädyn saama suihkukomennus, kun hän tuuletti mikkeliläisten maalia KooKoo-molari Nick Malikin suuntaan jotenkin provosoivan oloisesti.

– Ku tässä aina annetaan rapaa tuomareille ni on hyvä muistaa et neki on ihmisiä. Pelaajatki joskus ampuu tyhjäst maalist ohi.

– Suurinosa ei taida tietää et meillä on tulevaisuudessa ISO pula tuomareista. On nyt jo meinaa pulaa, Virtanen twiittasi.

Räty oli menossa Jukurien edellisen pelin 1-0-maalin jälkeen tuulettamaan jo joukkuekaveriensa kanssa, kunnes hän kääntyi kohti Malickia nostaen kätensä ilmaan.

Jäähy, joka tapauksesta voidaan jakaa, otettiin käyttöön täksi kaudeksi. Säännön mukaan vastustajaa provosoivalle voidaan jakaa kymmenen minuutin käytösrangaistus. Sen puoleen Rädyn jäähyssä ei ollut mitään epäselvyyttä.

Jukurit selvisi tästä ja kaikesta muustakin kolmannessa KooKoo-pelissä voittaen sen 1-0.

Puolivälieriä pelataan illalla täydellä teholla kello 17 alkaen:
HIFK-TPS (Otteluvoitot 2-1)
Ilves-Kärpät (2-2)
KooKoo-Jukurit (2-1)
Lukko-Tappara (1-2)