NHL-tulokas Anton Lundellin ensimmäinen kausi taalaliigassa on sujunut upealla tavalla. 20-vuotias espoolainen on ladannut 60 pelissä pisteet 18+25=43, ja tehotilasto näyttää häikäisevää lukemaa +33.

Kun sekä yli- että alivoimalla on syntynyt neljä pinnaa ja tilillä on päälle neljä voittomaalia, ovat perustilastot kunnossa kauttaaltaan.

Itse asiassa maalimäärä on pantteripaitojen leirissä poikkeuksellisen kovaa valuuttaa. Viime yönä syntynyt 17. maali nosti Lundellin Floridan tulokkaiden – eli luonnollisesti yhdestä, tulokaskaudesta puhuttaessa – maalipörssissä jo neljänneksi.

Myöhemmin sunnuntai-illan Detroit Red Wings -pelissä syntynyt 18. häkki siivitti hänet yksin tulokkaiden yhden kauden maalivertailussa neloseksi.

Kolmen kärjen muodostavat Mark Parrish (24), Kristian Huselius (23) ja Michael Frolik (21).

Floridan tulokaskausien pistepörssivertailussa Lundell on niin ikään neljäntenä kolmikon Jesse Belanger (50) – Huselius (45) – Frolik (45) takana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Agreed, @NHL.

Anton Lundell scored his 17th goal of the season to equal the fourth-highest single-season total by a rookie in @FlaPanthers history.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

NHL

@NHL
You should probably get to know rookie sensation, Anton Lundell... 😉

Watch him in action today at 1p ET on @espn.

Panthers on kerännyt tarunhohtoisessa pisteitä toiseksi eniten, 114 kappaletta. Itäisen konferenssin porukoista se on eniten.

– Meillä on itseluottamusta nyt. Meiltä löytyy neljä ketjua, jotka kykenevät tekemään maaleja, Lundell sanoi seuransa kotisivuilla.

– Tässä joukkueessa pelaaminen on ollut todella hauskaa. Meillä on saumat voittoon jokaisessa pelissä. Meidän tulee pelata sitä omaa peliä. Voittaminen ei ole helppoa, mutta tällä tavalla pelatessamme meillä on siihen loistavat saumat, vuoden 2020 NHL-draftin 12. varaus iloitsi.