Liigan väriläiskiin lukeutuva Jonne Virtanen, 33, päättää pelaajauransa tähän kauteen. Hän ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa, mutta varsinaiset syyt päätöksensä taustalla hän paljasti nyt Ilta-Sanomien haastattelussa.

Virtanen kertoi , mitkä syyt ovat hänen lopettamispäätöksensä taustalla.

– Olen ihan loppu, Virtanen kertoo.

– Liigan pelaaminen ei tule minulle mitenkään itsestään. Yhdenkin liigapelin pelaamiseen joutuu ylisuorittamaan. Sitä on nyt tullut ylisuoritettua 17 vuotta, joten alan olla henkisesti aika loppu.

Tällä kaudella Virtanen ei ole enää ollut parhaassa terässä. Hänellä on ollut viime aikoina vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon, ja hän ei ole vielä onnistunut tekemään yhtään tehopistettä. Kokonaisuudessaan ammattiurheilijan elämään on sisältynyt kovat paineet.

– Tämä on vienyt yöunet, kun olen murehtinut ehkä vähän enemmän kuin olisi pitänyt. Ei tämä pelkkä ilon matka ole ollut, vaan välillä olen ollut niin ahdistunut. Tämä on ollut enemmänkin pakkomielle minulle, Virtanen sanoo.

Virtanen kertoo, että hänellä on pelaamisensa suhteen kaksi erityistä pakkomiellettä.

– Olen halunnut, että sitten kun lopetan, voin sanoa pelanneeni hyvän uran, Virtanen kertoo.

– Toinen pakkomielle on se, että olen pitänyt tärkeimpänä tässä hommassa sitä porukkaa, missä tehdään töitä. Se on hirveä häpeän pelko, jos ei olisikaan sen porukan arvoinen. Ei minua haittaa, jos joku Sepi Somerolta on sitä mieltä, että pelaan päin helvettiä. Se on minulle ihan sama. Mutta se on minulle tärkeintä, että se oma porukka kokee, että olen paikkani arvoinen.