Tällä NHL-kaudella loistavasti kaikenlaisen myllerryksen keskellä esiintynyt Florida Panthers tuhosi Tampa Bay Lightningin hämmästyttävin lukemin 9-3 suomalaiskolmikon Aleksander BarkovAnton LundellEetu Luostarinen päästessä hirmuvireeseen.

Suomalaisista jokainen nakutti saldon 1+1 Barkovin kaapiessa lisäksi aloituksia 63 prosentin varmuudella. Lundellin erityishyvyys oli pinnojen lisäksi puolestaan alivoima-aika, joka oli isoin pantteripaitojen hyökkääjistä – 3.31. Ja jotta suomalaisilta olisi täydellinen, niin voittomaalista vastasi Luostarinen – kuinkas muutenkaan.

– Havaitsimme heidän olevan hieman erilainen joukkue kuin tavallisesti. Mutta se ei vaikuttanut meidän peliin valmistautumiseen tai ajattelutapaamme, tai muuhunkaan. Halusimme tulla sisään ryminällä. Emme ehkä pelanneet parasta kiekkoamme. Mutta jos teet yhdeksän maalia, luultavasti voitat, Barkov veisteli seuransa kotisivuilla.

– Halusimme ainoastaan jatkaa siitä, mihin lopetimme edellisen pelin, Lundell komppasi viitaten NY Rangersista irronneeseen 4-3-voittoon.

Kuten olettaa saattaa, eivät Tampa-leirissä tilastot vastaavasti olleet mitään ihan erityistä herkkua. Esimerkiksi ruotsalaispakki Victor Hedman – Lightningin kahden viime kauden Stanley Cup -mestari – otti tehotilastoonsa kauhistuttavan lukeman -6.

Joukkueet ovat pelanneet vahvan kauden. Tampa on yhä idän kärki 46 pinnan turvin, Florida seuraa nelosena 44 pisteen saaliilla.