Odotukset Brad Lambertia kohtaan olivat taivaissa ennen Liiga-kauden alkua. Hänestä odotettiin jopa kaikkien aikojen suomalaista ykkösvarausta NHL:ään. Nuori mies ei ole toistaiseksi pystynyt lunastamaan korkeuksiin viritettyjä odotuksia.

JYPin toinen superlupaus, Joakim Kemell on varastanut valokeilan Lambertilta. Kemell on nakuttanut 16 ottelussa tehot 12+6=18. Lambert on puolestaan iskenyt 15 matsiin tehot 1+3=4.

Vaikea kausi voisi saada monen nuorukaisen katkeroitumaan. Lambert puolestaan vaikuttaa ainoastaan iloiselta Kemellin puolesta. Hän puhui ketjukaveristaan ylistävästi NHL.comin draft-päiväkirjassaan.

– Joakim sai mahtavan alun kauteen ja hän johti koko liigan pistepörssiä. Hän on myös loistava luistelija, pelaa fyysisesti ja hänellä on erinomainen laukaus, Lambert kehuu.

– Hengaamme yhdessä aika paljon jään ulkopuolella, koska olemme saman ikäisiä, joten hänen kanssaan oli hyvä pelata. En ole varma, mutta luulen, että saatoimme olla ensimmäiset 17-vuotiaat, jotka pelasivat samassa ketjussa Liiga-pelissä.

LUE MYÖS: Brad Lambert jälleen kohuotsikoissa – superlupaus tappeli itsensä suihkuun Tshekkiä vastaan