NHL:n dynastioihin 2010-luvulla kuulunut ja kaksi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Los Angeles Kings avasi kautensa perjantaiyönä väkevällä tavalla. Vegas Golden Knights jäi jalkoihin tylysti 6-2 pelissä, jossa Kingsin syömähammas oli ykkössentteri Anze Kopitar.

Slovenialainen mätti kauden avauksessa tehot 3+2 ponnistaen koko sarjan pistepörssin kärkeen. Sentteri takoi pisteillään itsensä historiakirjoihin.

Joukkueen ykkösmies on kolmas pelaaja kautta seurahistorian, joka on onnistunut latomaan hatullisen kauden avauspeliin. Aiemmin tempussa ovat onnistuneet vain suomalaislegenda Jari Kurri vuonna 1991 ja Luc Robitaille kolme vuotta aiemmin.

Lisäksi kaksinkertainen Cup-voittaja on ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1986, joka on pystynyt kiskomaan kauden avaukseen hatullisen ja viisi pinnaa. 35 vuotta sitten tempussa onnistui Tom Fergus Toronto Maple Leafsin väreissä.

Perjantaiaamun Kings-Golden Knights -matsissa ei nähty suomalaisia. Ensiksi mainitun Olli Määttä on sivussa pakistosta loukkaantumisen takia.

LUE PERJANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Tähdistöön nousseelta Teuvo Teräväiseltä upea alku NHL-kaudelle – Rod Brind’Amour mielissään: ”Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon”

Tehokas alku NHL-kaudelle! Patrik Laine säkenöi ykkösketjussa – muisto-ottelusta murskavoitto: ”Vaimonikin sanoi, että älä munaa tätä”

NHL:ssä nähtiin suorastaan sekopäinen matsi – neljä maalia niitannut hyökkääjä iski historiakirjoihin, Tampa Bay teki silti uskomattoman kirin

Hirmuminuutit kellottaneelta Miro Heiskaselta mieletön alku NHL:ssä – kaksi pinnaa, jatkoaikamaali ja ykköstähti!