Tähdistöön nousseelta Teuvo Teräväiseltä upea alku NHL-kaudelle – Rod Brind’Amour mielissään: ”Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen avasi kautensa NHL:ssä väkevästi taottuaan NY Islandersin reppuun perjantaiyönä tehot 1+1. Canes voitti pelin 6-3, ja suomalaisen maali oli viimeinen niitti (5-3) ottelun päätöserässä. Se syntyi ylivoimalla.

Stanley Cup -voittajan panos pelissä oli mahtava kaikkiaan. Komeasti kakkostähdeksi valittu hyökkääjä kellotti peliaikaa reilut 21 minuuttia saaden vastuuta ylivoiman lisäksi myös alivoimalla. Päävalmentaja Rod Brind’Amour lähetti tähdelleen täysin ansaitut kehut matsin tauottua.

– Hänhän on meidän avainpelaaja. Teuvo tekee kaikkea – pelaa ylivoimaa, tappaa alivoimaa. Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon, luotsi sanoi Canes Countryn mukaan.

– Mutta hänen on tärkeää pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta jälleen. Uskon, että tästä tulee hyvä juttu, päävalmentaja jatkoi terveyshuolista aiemmin kärsineestä timantista.

Teräväinen ampui viidesti, joka oli joukkueen hyökkääjistä isoin määrä. Pelaaja itse sanoi lähteen mukaan, että ylivoimalla oli saumoja enemmänkin, mutta kumilätkä ei nyt vain pomppinut sisään.

– Oli hyvä saada se onnistuminen loppuun. Se oli iso maali. Meidän on nyt vain tehtävä asioita oikein – luotan, että sitten kiekkokin menee sisään.

Suomalainenkin allekirjoitti sen, että joukkueesta löytyy syvyyttä – olkoonkin, että kolmos- ja nelosketju eivät tehoille yltäneet.

– Meillä on neljä ketjua, jotka voivat tehdä maaleja ja pelata kumpaankin suuntaan. Niin haluammekin asian olevan, ja siten meillä on mahdollisuudet voittaa.

Carolinan muista suomalaisista ykkösketjun sentteri Sebastian Aho saalisti yhden syöttöpisteen, tämän laituri Jesperi Kotkaniemi jäi tehoitta. Canes-vahti Antti Raanta avasi kauden avauksessa luukkua.

LUE PERJANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Tehokas alku NHL-kaudelle! Patrik Laine säkenöi ykkösketjussa – muisto-ottelusta murskavoitto: ”Vaimonikin sanoi, että älä munaa tätä”

NHL:ssä nähtiin suorastaan sekopäinen matsi – neljä maalia niitannut hyökkääjä iski historiakirjoihin, Tampa Bay teki silti uskomattoman kirin

Hirmuminuutit kellottaneelta Miro Heiskaselta mieletön alku NHL:ssä – kaksi pinnaa, jatkoaikamaali ja ykköstähti!