NHL:ssä nähtiin suorastaan sekopäinen matsi – neljä maalia niitannut hyökkääjä iski historiakirjoihin, Tampa Bay teki silti uskomattoman kirin

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wings ja Tampa Bay Lightning tarjosivat NHL:ssä perjantaiyönä kiekon ystäville sellaista herkkua, että parempaa on tältä seisomalta vaikeaa kuvitella. Ensiksi mainittu johti peliä toisessa erässä 3-0 ja päätöserässä 6-3, mutta Tampa voitti lopulta jatkoilla 6-7.

Red Wingsin tulikuumin seppä oli ykkösketjun laidalla hyökännyt Tyler Bertuzzi, joka mätti pelissä peräti neljä maalia. Hattutemppu syntyi toisessa erässä reilut 12 minuutin sisään, laituri täydensi huippuillan iskemällä neljännen häkin päätöserän alussa.

NHL:n maalipörssin kärjestä tuli vasta yhdeksäs pelaaja sarjan historiassa, joka on tehnyt vähintään neljä maalia kauden avausmatsiin. Edellisen kerran samassa on onnistunut Toronto Maple Leafsin Auston Matthews liki tasan viisi vuotta sitten. Siihen ne 2000-luvun onnistumiset kyseisessä tempussa sitten jäävätkin.

Myös Tampan kärkimiehet latoivat hillittömiä tehoja. Nikita Kutsherov summasi tehot 1+3, Victor Hedman syötteli neljä maalia, Steven Stamkos iski pisteet 2+1, Ondrej Palatin lavasta syntyi kaksi maalia.

Joukkue iski päätöserässä 6-6:een riittäneet kolme maalia vain neljässä minuutissa.

LUE PERJANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Hirmuminuutit kellottaneelta Miro Heiskaselta mieletön alku NHL:ssä – kaksi pinnaa, jatkoaikamaali ja ykköstähti!