18-vuotias Aatu Räty on aloittanut ensimmäisen NHL:n harjoitusleirinsä New York Islandersin mukana loistavalla tavalla.

Oulun Kärppien hyökkääjää on hehkutettu leirin aikana erityisesti NHL-valmiista ja rohkeasta pelaamisestaan.

Vaikka Räty ei päässyt tehopisteille Philadelphia Flyersia vastaan pelatussa harjoitusottelussa, on suomalaisen esitykset herättäneet paljon toiveita Islanders-faneissa.

– Räty toimi ottelussa Anthony Beauvillierin ja Kyle Palmierin keskushyökkääjänä. 18-vuotias laitettiin tärkeään rooliin ja hän onnistui siinä. Räty näytti faneille, että häneltä todellakin löytyy kiekonkäsittelytaitoja, Eyesonisles-sivuston toimittaja Michael Anderson ylisti.

– Räty ei tehnyt pisteitä ottelussa, mutta hänellä oli loistava paikka tehdä ottelun voittomaali viimeisillä minuuteilla. Räty kuitenkin häkellytti fanit pelaamisellaan, toimittaja jatkoi.

Yksi Rätyn Flyers-ottelun kohokohdista oli nopea vastahyökkäys, jossa hän harhautti yli 1000 NHL-ottelun veteraanin Keith Yandlen kahville ja suojasi tämän jälkeen itsensä ohi 183-senttisen ja yli 90-kiloisen Max Willmanista. Vastahyökkäys päätyi lopulta Islandersin maaliin. Katso tilanne klikkaamalla tästä.

Islanders vaikuttaisi löytäneen todellisen helmen viime kesän varaustilaisuudessa. Rätyä uumoiltiin vielä vuosi sitten NHL:n kärkivaraukseksi, mutta suomalainen putosi lopulta Islandersin toisen kierroksen 52. valinnaksi.

Vakuuttavista otteista huolimatta, Rätyn uskotaan palaavan NHL-leirin jälkeen takaisin Kärppien rinkiin.