Edmonton Oilers on ollut viime päivinä myrskyn silmässä. Vahvan runkosarjan jälkeen joukkue ei saanut ainuttakaan voittoa pudotuspelisarjassa Winnipeg Jetsiä vastaan. Oilers vieläpä lähti ottelusarjaan ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

Ykköstähti Connor McDavid on saanut erityisesti kritiikkiä. Hän dominoi NHL:ää runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä hän ei ollut oma itsensä, vaikka tehoja tulikin. Neljässä ottelussa hän keräsi tehot 1+3=4.

Vihkoon menneet pudotuspelit eivät olleet viikon ainoa huono kiekkouutinen Edmontonissa. Nyt seuralegenda ja kiekkoikoni Wayne Gretzky on ilmoittanut jättävänsä varapuheenjohtajan paikkansa Oilersissa.

– Oilers, fanit ja Edmontonin kaupunki ovat merkinneet minulle ja perheelleni valtavasti viimeisten neljän vuosikymmenen aikana – ja se ei koskaan muutu, Gretzky kommentoi.

– Ottaen pandemian ja muut elämänmuutokset huomioon, olen tullut siihen päätökseen, etten pysty antamaan tarvittavaa aikaa ja työpanosta, joka tämän maailmanluokan seuran tukemiseen tarvitaan.