Tässä ovat MM-kisojen parhaat puolustajat: Venäjä lyö askiin ylivoimaisen puolustuksen – yksi Leijonat-pakeista kuuluu turnauksen eliittiin

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon miesten MM-kisat polkaistaan käyntiin toukokuun 21. päivä. Tässä artikkelissa listaamme MM-turnauksen kolme parasta puolustajaa.

Ivan Provorov, Venäjä

Philadelphia Flyersin varakapteeni on yksi kisojen suurimmista tähdistä. Erinomainen luistelija näkee kentän hyvin. Provorov saa suuren vastuun Venäjän kiekollisesta pelistä. Vastuuta tulee varmasti myös ylivoimalla. NHL:ssä tällä kaudella täydet 56 ottelua pelannut 24-vuotias puolustaja takoi 26 tehopistettä.

Nikita Zadorov, Venäjä

Järkälemäinen puolustaja on Venäjän puolustuksen isäntä. Zadorov ei pelkää käyttää 197 senttimetrin ja 107 kilogramman kroppaansa jäällä. Menneellä kaudella Zadorov pelasi yhtä vaille kaikissa Chicago Blackhawksin runkosarjaotteluissa. Isokokoinen puolustaja oli myös mukana edellisessä Venäjän MM-ryhmässä.

Olli Määttä, Suomi

Vaikea NHL-kausi sekavassa Los Angeles Kingsin organisaatiossa ei kerro kaikkea suomalaispuolustajan taidoista. Sivuraiteelle joutunut Määttä on motivoitunut mahdollisuudesta pelata Leijona-paidassa MM-kisoissa. Kaksi Stanley Cup-mestaruutta Pittsburgh Penguinsissa verrattaen merkittävässä roolissa kertovat voittajaluonteesta. Määttä on yhä MM-kisatasolle loistava yleispuolustaja, joka pelaa roolissa kuin roolissa.

LUE MYÖS: Tässä ovat MM-kisojen parhaat hyökkääjät: mukana ykkösvaraus ja NHL:n tulokassensaatio!

LUE MYÖS: Tässä ovat MM-kisojen parhaat maalivahdit: mukana kaksi konkaria ja yksi NHL-superlupaus