Tässä ovat MM-kisojen parhaat maalivahdit: mukana kaksi konkaria ja yksi NHL-superlupaus

© Kuva: Getty Images

Miesten jääkiekon MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin perjantaina. SuomiKiekko listaa turnauksen parhaat maalivahdit.

Tänä keväänä turnauksessa ei nähdä liikaa NHL-pelaajia, mutta siitäkin huolimatta lähes kaikilla kiekon suurmailla on tolppien välissä laatua.

MM-kisojen parhaat maalivahdit:

Darcy Kuemper, Kanada

Viime kaudella NHL:n tähdistöotteluun ja Vezina Trophy -ehdokkaaksi valittu Darcy Kuemper on näiden MM-kisojen kirkkaimpia tähtiä. Isokokoinen maalivahti on noussut viime vuosina uudelle tasolle ja loistanut heikon Arizona Coyotesin maalilla.

Miesten MM-kisoissa Kuemper on nähty edelliskerran keväällä 2018. Tuolloin turnaus ei todellakaan mennyt putkeen: seitsemän ottelun jälkeen torjuntaprosentti oli 86,7%.

Jake Oettinger, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen maalilla nähdään 22-vuotias Jake Oettinger, joka murtautui tällä kaudella Dallas Starsin maalille ja esiintyi 29 ottelussa torjuntaprosentilla 91,1%. 195-senttinen ja 102-kiloinen maalivahti on todellinen superlupaus ja tulevaisuudessa hyvin potentiaalinen Vezina-voittajaehdokas.

Oettinger on saavuttanut alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueissa MM-kultaa ja nyt hän jahtaa uransa ensimmäistä arvokisamitalia myös miesten tasolla.

Listaus jatkuu kuvan alla.

LUE MYÖS: Tässä ovat MM-kisojen parhaat hyökkääjät: mukana ykkösvaraus ja NHL:n tulokassensaatio!

Yhdysvallat ei kaadu ainakaan maalivahtipeliin, mikäli Jake Oettinger saa kunnolla vastuuta. Kuva: Getty Images

Leonardo Genoni, Sveitsi

Sveitsin liigan kuusinkertainen mestarimaalivahti ansaitsee paikkansa tällä listalla. Leonardo Genoni torjui tällä kaudella EV Zugin mestaruuteen olemalla loistava jo runkosarjassa, mutta vielä parempi pudotuspeleissä.

Genoni on pelannut urallaan jo kuudet miesten MM-kilpailut ja saavuttanut kertaalleen hopeaa. Tänäkin keväänä Sveitsillä on kasassa joukkue, joka voi yltää turnauksessa todella pitkälle. MM-kisoissa Sveitsi ei kaadu ainakaan maalivahteihinsa, sillä luotettavan Genonin lisäksi tolppien väliin on heittää myös upean kauden pelannut Reto Berra.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen

LUE MYÖS: Tässä ovat MM-kisojen parhaat puolustajat: Venäjä lyö askiin ylivoimaisen puolustuksen – yksi Leijonat-pakeista kuuluu turnauksen eliittiin