Tässä ovat MM-kisojen parhaat hyökkääjät: mukana ykkösvaraus ja NHL:n tulokassensaatio!

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon miesten MM-kisat starttaavat tänään toukokuun 21. päivä. Tässä artikkelissa listaamme MM-turnauksen viisi parasta hyökkääjää.

5. Timo Meier, Sveitsi

Juonikas ja taiturimainen Timo Meier on kuulunut jo vuosien ajan San Jose Sharksin parhaimpiin hyökkääjiin. Parhaalla kaudellaan hän iski NHL:n runkosarjassa 66 tehopistettä. Tällä kaudella Meierin seura oli isoissa vaikeuksissa, joten MM-kisoissa näytönhaluja on varmasti. 24-vuotias sveitsiläinen iski tällä kaudella 31 tehopistettä 54 NHL-ottelussa.

4. Maxime Comtois, Kanada

Maxime Comtois saattaa olla monelle jääkiekon ystävälle vieras nimi. 22-vuotias hyökkääjä nousi tällä kaudella Anaheim Ducksin ykköstykiksi. Joukkueen maalintekopeli oli vaikeaa, ja Comtois oli hampaattoman hyökkäyksen paras pistemies. Hän iski 55 ottelussa tehot 16+17=33. Hänestä odotetaan Anaheimin seuraavaa isoa tähteä vanhojen eläköityvien nimien tilalle. Kansainvälisiin peleihin Comtois on erinomainen vahvistus.

3. Jason Robertson, Yhdysvallat

Dallas Stars jäi niukasti NHL-pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkueen suurin heikkous oli hyökkäyspeli, joka jäi vähille maaleille ottelusta toimeen. Olikin iso yllätys, että hyökkäyksen suurin moottori oli tulokashyökkääjä Jason Robertson. Nopeajalkainen, pelirohkea ja taitava laitahyökkääjä tykitti 51 ottelussa tehot 17+28=45. Jos hän olisi pelannut jossain muualla kuin Dallasissa, Robertson olisi yksi NHL:n hehkutetuimmista nuorista pelaajista.

2. Jakub Vrana, Tshekki

Washington Capitalsissa pelatessaan Jakub Vrana jäi usein isompien hyökkääjätähtien varjoon. Viime kaudella hän nakutti vakuuttavat tehot, mutta silti hänet kaupattiin Detroit Red Wingsiin. Uudessa seurassaan Vranasta on muodostunut supertähtikaliiberin pelaaja. 11 ottelussa uudessa joukkueessaan Vrana nakutti tehot 8+3=11. Hän lähtee kisoihin tulikuumassa vireessä.

1. Nico Hischier, Sveitsi

Nico Hischier on Sveitsin historian ensimmäinen ykkösvaraus. Viime vuosina hän on kärsinyt useista loukkaantumisista, mikä on hidastanut New Jersey Devilsin ykkössentterin uraa. Kukaan ei aikanaan odottanut hintelältä sveitsiläiseltä suuria, mutta hän iski tulokaskaudellaan 52 tehopistettä NHL:ssä. Tällä kaudella hän pelasi vain 21 ottelua tehoin 6+5=11. Jääkiekko varmasti maistuu pitkän loukkaantumisen jälkeen.

LUE MYÖS: Tässä ovat MM-kisojen parhaat maalivahdit: mukana kaksi konkaria ja yksi NHL-superlupaus