Pudotuspeliennakko HIFK – TPS: Turkulaiset haastajan asemasta päin punaisia – latu finaaliin on Helsingin IFK:lle auki

© Kuva: Juha Tamminen

SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin vahvuudet, heikkoudet, vaarallisimmat aseet ja ennustamme, kuinka ottelusarjassa tulee käymään. Tässä artikkelissa käymme läpi Helsingin IFK:n ja Turun Palloseuran välisen välieräsarjan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

HIFK oli jo Kärppiä vastaan varsin vakuuttava. Oululaiset eivät varsinaisesti lyhyttä toisen ottelun pyrähdystä lukuun ottamatta pystyneet laittamaan IFK:ta ahtaalle.

Helsinkiläisten laaja materiaali tuli hyvin esiin Kärppiä vastaan. Kaiken oleellisen ottelusarjasta kertoo se, että kaikkien syvyyspelaajien isä, Micke-Max Åsten, on tällä hetkellä HIFK:n pudotuspelien sisäisen pistepörssin kärkimies.

HIFK:n hyökkäyksen isojen pyssyjen esiin astumista ei ole edes vielä tarvittu. Siitä huolimatta se pyyhki Kärpät tieltään häviämättä sarjassa kertaakaan. Kun esimerkiksi Anton Lundell, Sebastian Dyk ja Ville Leskinen saavat koneensa aidosti käyntiin, saattaa jälki olla rumaa.

TPS laittoi Pelicansin istumaan fyysisellä pelillään. Aleksi Anttalainen johti TPS:n fyysistä osastoa niin kulmapeleissä, maalinedustoilla kuin tarvittaessa avojäälläkin. Kovavauhtisessa sarjassa TPS:n karheus saattoi olla se pikantti lisä, joka lopulta käänsi pienet marginaalit Turkuun.

Erikoistilanteiden sävyttämässä sarjassa TPS:n ylivoima oli myös rautaa. Häkki heilui viidessä pelissä kuuteen otteeseen, kun lahtelaisvastustaja oli vajaalukuinen. Onnistumisprosentti ylivoimalla on näissä pudotuspeleissä tasan 30.

Heikkoudet

HIFK:n pelituntuma on kysymysmerkki. Koronatauolta runkosarjan viimeisille kierroksille pelannut joukkue on saanut yhteisiä kokemuksia kovista peleistä vastustajaansa vähemmän. TPS:n kolmen välipäivä sijaan HIFK tulee sarjan avausotteluun viikon huililta.

Avauspelissä Helsingissä on turkulaisten paikka iskeä.

Jos HIFK saattaa olla ongelmissa pelituntuman kanssa, TPS:n jaloissa kova Pelicans-sarja saattaa alkaa painaa, mitä pidemmälle sarja etenee.

TPS:n selkeä heikkous edellisessä sarjassa oli hermokontrolli. TPS kärsi käytännössä molemmat tappionsa rangaistusaitiosta. Se otti typeriä jäähyjä pelin ratkaisevilla hetkillä. Varsinkin kokeneen Ville Lajusen tuplarangaistus puolivälierien avausottelussa hakee vertaistaan.

Vaarallisimmat aseet

Anton Lundell, HIFK

Arkistokuva: Juha Tamminen

Lundell johtaa IFK:n peliä keskikaistalla. Rytmittää peliä, hakee kiekkoa alhaalta. Tietokone raksuttaa jatkuvasti etsien seuraavaa nerokasta siirtoa. Nyt on aika astua esiin myös tehojen muodossa. Pudotuspeleissä tilille on napsahtanut vasta yksi maalimerkintä.

Josh Kestner, TPS

Tästä voi tulla mitä tahansa. Uskomaton rannelaukaus löysi kahdesti tiensä verkkoon edellisessä sarjassa. Ajoittain totaalisen hukassa viisikkopelistä. On kuitenkin onnistuessaan tämän ottelusarjan vaarallisin yksittäinen ase. Hänellä on lahja maalintekoon.

Näin ottelusarjassa käy

TPS haastaa IFK:n paljon Kärppiä paremmin. Ottelusarjassa nähdään kaksi hyvin voimakkaasti eteenpäin peliään puskevaa joukkuetta. TPS ei kuitenkaan ole vielä valmis kaatamaan laajemmalla materiaalilla jyskyttävää helsinkiläisvastustajaansa. Mitä pidemmälle sarja menee, sen lähemmäs HIFK pääsee omaa potentiaaliaan.

HIFK jatkoon otteluvoitoin 3–1.

LUE MYÖS:
Pudotuspeliennakko Lukko – Tappara: Tasapainoinen ja ailahteleva kohtaavat Lukon finaalipaikkaan päättyvässä välieräsarjassa


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.