Patrik Laineen siirto Columbus Blue Jacketsiin ei ole ollut toistaiseksi menestystarina. Toisinaan suomalaistykki on takonut kovia tehoja, mutta pahimmillaan hän oli seitsemän ottelun pisteettömässä putkessa. Hänet on penkitetty jo kahdesti.

Columbuksessa on pelätty, että päävalmentaja John Tortorella ajaa Laineen pois seurasta. Suomalaisen sopimus päättyy tähän kauteen. Hän on kauden päätyttyä yhä rajoitettu vapaa agentti, mutta tätä menoa sopimusneuvotteluista voi tulla hankalat.

Laine kommentoi Ylelle penkityskohuaan ja päävalmentaja John Tortorellan ratkaisuja. Suomalainen ei lähtenyt kritisoimaan valmentajaansa, vaan ymmärsi häntä täysin.

– Kuten valmentaja totesi, hän tekee peluutuspäätöksiä sen mukaan, kenellä kulkee ja kenellä ei. Jos ollaan maalin johdossa ja pelaajalla ei ole kiekkovarmuutta, niin sitten kentälle laitetaan sellaisia, joilla sitä on. Ei siinä ole sen kummempaa. Opitaan näistä ja mennään eteenpäin, Laine kommentoi Ylelle.

– Hommia täytyy painaa. Ei ole väliä millainen sopimus kenelläkin on, jos peli ei kulje. Jos en tee hommia, sitten istun penkillä. Näin se minun mielestä pitää ollakin, se on hyvä vain.