Tampa Bay Lightning aiheutti kohua perjantaina, kun se tiedotti tähtipelaaja Nikita Kutsherovin paluusta jäälle. Venäläistaituri on ollut sivussa koko kauden lonkkaleikkauksen seurauksena.

Tampa Bayn mukaan Kutsherov ei tule pelaamaan runkosarjassa. Venäläisen tulisi kuitenkin olla valmis pudotuspeleihin.

Tästä on noussut kohu NHL-piireissä. Tampa Bayn väitetään huijaavan NHL:n palkkakattoa. Seura olisi yli 10 miljoonaa sallitun rajan yli, jos Kutsherov palaisi tositoimiin.

Tilanteessa on kuitenkin porsaanreikä. Pudotuspelien alkaessa NHL:n palkkakatto mitätöidään tulevan kauden alkuu asti. Halliteva mestari pystyy siis lisäämään yhden parhaimmista pelaajistaan ilman seurauksia.

Venäläinen on aloittanut luistelun 31 ottelua ennen kauden loppua. Joukkue silti osaa jo nyt varmuudella sanoa, että Kutsherov ei ole kunnossa ennen runkosarjan loppua.

– Meillä ei kirjaimellisesti ole tilaa palkkakatossamme, Lightningin toimitusjohtaja Julien BriseBois kertoo The Athleticille.

Vuoden 2019 Hart Trophy -voittajan poissaolo ei ole näyttänyt hallitsevan mestarin menoa haittaavan. Lightning on keskisen divisioonan toisena.