Elokuvateatterit ovat kiinni. Ravintolaan ei pääse syömään. Harrastustoimintakin on asetettu tauolle. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta ei pitkään aikaan ole ollut näin vähäistä. Liiga ei kaikesta tästä huolimatta onnistu murtautumaan ihmisten olohuoneisiin.

Pudotuspelijärjestelmään ei pitäisi koskea

YLE uutisoi menneenä lauantaina Liigan vähentävän tämän kauden pudotuspelien ottelumääriä. Ottelumäärien vähentämisellä halutaan vähentää kuluja, joita tyhjille katsomoille pelattavien ottelutapahtumien järjestäminen seuroille väistämättä tuottaa.

Koronakriisin aiheuttamia seurojen talousvaikeuksia ei ole tarkoituksenmukaista vähätellä. Runkosarjassa ottelumääristä kuitenkin tingitään vain pakon edessä. Tätä perustellaan muun muassa tv-sopimukseen liittyvillä asioilla.

Kauden tärkeimmistä peleistä tinkiminen maalaa suurelle yleisölle kuvan, ettei tämän kauden lopputuloksella ole mitään merkitystä. Se ei voi olla hyvä viesti tv-yhtiönkään kannalta.

Liiga leikkii vaikeasti tavoiteltavaa

Liigalla on käsissään erinomainen tv-tuote. Asiantuntijat, studioisännät ja visuaalinen ilme ovat kaikki valtakunnan huipputasoa.

Liigan sosiaalista mediaa hallitsevat kurinpitopäätökset ja ottelutuloskuvat. Huipputorjunnat, tyylikkäät maalit tai isot taklaukset eivät kierroksen aikana löydä tietään riittävän hyvin Liigan sosiaalisen median kanaviin. Ei synny ilmiöitä.

Liigaa markkinoidaan C Moren tuotteena. Yksittäistä ottelua ei kuitenkaan voi C Moren suoratoistopalvelusta tilata. Tuotteeseen tutustuakseen kuluttajan tulisi tilata yksittäinen ottelu Telia TV:n kautta.

Se on yksinkertaisesti liian monimutkaista.

Pois kriiseistä ja peli keskiöön

Liiga-seurat ovat esiintyneet kauden aikana julkisuudessa lähinnä konkurssikypsinä kriisipesäkkeinä. Seurojen akuutit talousongelmat ovat varmasti kaikkien tiedossa. Nyt olisi aika nostaa peli keskiöön.

Yhdeksän liigajoukkuetta viidestätoista on pelannut tällä kaudella erinomaista jääkiekkoa. Taistelu pudotuspelipaikoista käy tulikuumana molempien viivojen ympärillä. Myös kotietupaikkoja on yhä jakamatta.

Silti, ainoa kilpailu, joka liigakaudesta jää suuren yleisön mieliin, on kilpailu siitä, kuka selviää talousvaikeuksistaan lähtöviivalle kamppailemaan Kanada-maljasta myös seuraavalla kaudella.

Liiga-kauden pelillinen kuva on ollut poikkeuksellisen raikas. Sen sijaan Liigan imagoa ei voi kutsua raikkaaksi hyvällä tahdollakaan.