Ovathan nämä aivan käsittämättömiä veijareita – NHL:n pistekärki latoo syöttöjä hämmentävään tahtiin, joukkuekaveri ohitti Esa Tikkasen hurjassa tilastossa

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers on pelannut NHL:n kuluvan kauden runkosarjasta noin kolmanneksen, ja joukkueen tolkuton tehokaksikko Connor McDavidLeon Draisaitl viilettää sarjan pistepörssin kärjessä vähemmän yllättäen.

Ensiksi mainittu kanadalainen on takonut sesongin 18 pelissä tehot 9+23=32, saksalaiskollegan saldo puolestaan on niin ikään 18 pelissä komea 10+18=28. Oilersin kapteenin ja apukapteenin tehoilu on ollut kevättalvella luokkaa poikkeuksellisen kova.

Ensinnäkin McDavidin 23 syöttöä on 18 ensimmäisen ottelun otannalla viidenneksi eniten NHL:n lähihistoriassa, tarkalleen ottaen 25 viimeisen vuoden aikana. Eniten kyseisessä ottelumäärässä syöttöjä vuodesta 1995 lähtien on napsinut Peter Forsberg kaudella 2005-06. Ruotsalainen alusti tuolloin jopa 28 maalia.

Draisaitl puolestaan on kiskonut tärkeitä osumia, voittomaaleja hervottoman määrän. Kaudella 2014-15 NHL:ssä debytoinut pelaaja on 28 voittomaalillaan viidenneksi eniten niitä Oilersissa tehnyt peluri seitsemän ensimmäisen kauden otannalla.

Vastaavan tilaston kärjet ovat vähemmän yllättäen Wayne Gretzky ja Glenn Andersson, jotka sutivat kausina 1979-86 ja 1980-87 peräti 54 voittomaalia. Tilaston kärkipäässä ovat myös Jari Kurri (1980-87 / 45) ja Esa Tikkanen (1985-92 / 27), jonka saksalaistähti siis ohitti.

Oilers ei pelannut perjantaiyönä, mutta varhain lauantaina se on tulessa Calgary Flamesia vastaan derbyssä. Oilers on divisioonassaan kolmannella sijalla.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Yläpeltiin niin, että helisee vieläkin – Kaapo Kakolta komea onnistuminen harvinaisessa paikassa: ”Kylmäverinen”

Huolestuttava puheenaihe kumottu? Komea NHL-tilasto sinivalkoista juhlaa – Kevin Lankinen ei olekaan ainoa tulevaisuuden suomalaistimantti

Joonas Korpisalo kovassa kilpailussa: Jarmo Kekäläisen suojatti löi tiskiin kovan näytön, parempaan on kyennyt NHL:ssä vain yksi pelaaja