Huolestuttava puheenaihe kumottu? Komea NHL-tilasto sinivalkoista juhlaa – Kevin Lankinen ei olekaan ainoa tulevaisuuden suomalaistimantti

© Kuva: Getty Images

Suomalainen kiekkoväki ammattilaisista faneihin on osoittanut viime aikoina silloin tällöin siellä täällä huolensa sen suhteen, ettei esimerkiksi Tuukka Raskin, Pekka Rinteen, Mikko Koskisen ja kumppanien takana ole tulossa valtakuntamme vahvuudelle, maalivahtiosastolle uusia todellisia huippunimiä.

Asia ei kuitenkaan vaikuta olevan näin NHL:n alkukauden perusteella. Tuttujen taalaliigavahtien takana suomalaistulokkaat Kevin Lankinen ja Kaapo Kähkönen ovat tehneet joukkueissaan, Chicago Blackhawksissa ja Minnesota Wildissa erinomaista työtä murtautuen hiljalleen joukkueidensa huippunimiksi.

Kun Wild-vahti torjui viime yönä Anaheim Ducksin nurin 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa 16 torjunnan siivittämänä, varmisti nuorten maailmanmestari itselleen jo neljännen voittonsa tulokaskaudella.

Lukema on nimenomaan tulokasvahtien voitoista puhuttaessa kolmanneksi eniten. Kähkösen edellä ovat, kuinkas muutenkaan kuin Lankinen ja Washington Capitalsin Vitek Vanecek seitsemällä kiinnityksellä.

Tulokasvahtien voittopörssin näet täältä – sen kertakaikkiaan upean suomalaispanoksen täydentää jaetulla viidennellä sijalla oleva St. Louis Bluesin veräjänvartija Ville Husso.

Mainittakoon pelaajien tilastoista, että Lankinen on kopannut kiekkoja tällä kaudella 93,1 prosentin tarkkuudella päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,29.

Kähkösen lukemat ovat 90,5 ja 2,65 sekä Husson eittämättä hiiren verran alakanttiin 87,5 / 3,74.

Yhtä kaikki, suomalaisvahtien tulevaisuus vaikuttaa näyttävän ihan kirkkaalta.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Joonas Korpisalo kovassa kilpailussa: Jarmo Kekäläisen suojatti löi tiskiin kovan näytön, parempaan on kyennyt NHL:ssä vain yksi pelaaja