NHL-joukkueet Ottawa Senators ja Carolina Hurricanes tiedottivat viime viikolla kotisivuillaan, että porukat solmivat kolmea hyökkääjää koskevan vaihtokaupan NHL:ssä.

Hyökkääjä Ryan Dzingel matkasi takaisin Senatorsiin, kun vaihdossa Canesiin suuntasivat hyökkääjät Alex Galtshenjuk ja Cedric Paquette.

Nyt puolestaan Galtshenjukin matka on jatkunut taas eteenpäin, Carolinasta Toronto Maple Leafsiin. Carolinaan puolestaan tulivat pakki David Warsofsky ja hyökkääjä Jegor Korshkov. Treidi käy ilmi NHL:n nettisivuilta.

Galtshenjuk ei pelannut Carolinassa peliäkään. Maple Leafs puolestaan punnitsi yöllä Ottawan vireen, mutta hyökkääjä ei ollut irti nytkään.

– Hänen suhteen ei ole mitään suunnitelmia. Kauppa tapahtui juuri ennen peliä, joten emme ole puhuneet tapauksesta vielä liikaa, vaahteranlehtipaitojen luotsi Sheldon Keefe sanoi.

– Olemme etsineet variaatioita kahteen alimpaan hyökkäysketjuun, ja luulen hänen olevan yksi kolmos-nelosketjun ukoista.

Siirto Sensistä Canesin kautta Maple Leafsiin lienee jenkin ilo. Hän pelasi onnettomassa Ottawassa kahdeksan peliä iskien vaisut tehot 1+0=1 (-6), ja Senators ei ilman ihmeitä tule yltämään taalaliigan pudotuspeleihin.

Montreal Canadiensin kesän 2012 ykköskierroksen kolmosvaraus on luutinut taalaliigassa kaikkiaan 589 pelissä pistein 140+194=334 (-69).

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Siis mitä täällä taas tapahtuu? Kultaleijona hämmentävässä pisteputkessa NHL:ssä, noussut tulokkaiden pörssissä huippusijoille: ”Olen todella vaikuttunut”

Vaisuus vihdoin muisto vain? Teuvo Teräväinen selätti karut terveyshuolet – ja sivusi komeaa ennätystä: ”Tämä on ollut kovaa aikaa”

Patrik Laineen lähtö ei taida sekoittaa – Winnipeg Jetsin tähti ollut tajuttomassa tikissä, ohitti jo Teemu Selänteen kovassa tilastossa