Kuopiolaisessa liigajoukkue KalPassa alkukauden pelannut, mutta sittemmin NHL:ään Florida Panthersiin siirtynyt Eetu Luostarinen tekee taalaliigassa tulokaskaudellaan ilmiömäisiä juttuja. Florida kellisti hallitsevan Stanley Cup -mestarin yöllä 6-4 hiljalleen kirkastuvan suomalaistähden noustessa taas valokeilaan – ja tehoille.

Luostarinen syötti Owen Tippettin uran ensimmäisen ja pelin 2-1-maalin, ja alustusta kehuttiin kiistattoman kauniiksi.

Tommy Pecoraro

@ThunderboltsPXP

David Dwork

@DavidDwork
Congrats to @TippettOwen on his first NHL goal!

#FlaPanthers pic.x.com/skc5ztctgn
Absolute beauty of an assist from Luostarinen

– Olen todella vaikuttunut siitä, mitä näin Eetu Luostariselta tämän illan pelissä. Luistelijana on selvästi otettu askel, ja hän pelaa paljon itsevarmemmin, toimittaja J.D. Burke twiittasi.

J.D. Burke

@JDylanBurke
Really impressed with what I’m seeing from Eetu Luostarinen tonight. Clearly added a step as a skater, and just playing a far more assertive brand of hockey more generally. #FlaPanthers

Uransa 21. NHL-ottelunsa pelannut siilinjärveläinen kellotti ottelussa jääaikaa 14.33, tehotilasto jäi pinnan verran miinukselle.

Florida ja Tampa ovat kohdanneet kolmesti putkeen, ja näissä jokaisessa pelissä pantteripaitojen kolmoskenttä Frank Vatrano – Luostarinen – Tippett on latonut aina yhden maalin. Suomalaissentteri on oleellinen osa trion iskua, sillä hän on ollut syöttäjänä jokaisessa osumassa. Toisin sanoen hyökkääjä on siis kolmen pelin pisteputkessa – hallitsevaa Stanley Cup -mestaria vastaan!

Koko NHL:n tulokkaiden pörssissä kevään 2019 kultaleijona on kahdeksantena saldolla 2+4=6 (-3). Näet tilaston yksityiskohtaisemmin täältä.

Jos on Luostarisen panoksen takia aihetta iloon, niin Tampan leirissä tunnelma ei vastaavasti ole yhtä riehakas.

– Floridan ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs maali olivat meidän itse sössimiä. Meillä oli täysi hallinta kiekolla, kunnes luovutimme sen Floridalle. Kauheaa! luotsi John Cooper pauhasi Fox Sportsin mukaan.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Vaisuus vihdoin muisto vain? Teuvo Teräväinen selätti karut terveyshuolet – ja sivusi komeaa ennätystä: ”Tämä on ollut kovaa aikaa”

Patrik Laineen lähtö ei taida sekoittaa – Winnipeg Jetsin tähti ollut tajuttomassa tikissä, ohitti jo Teemu Selänteen kovassa tilastossa