Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella astui keskiviikkona lehdistön eteen selittämään julkisuuteen tullutta Patrik Laine -sekasoppaa.

Tortorella varmisti heti aluksi odotetun tiedon: viime ottelussa hyllytetty Patrik Laine pelaa Columbus Blue Jacketsin seuraavassa ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

– Olemme päässeet siitä yli, ja olemme valmiita kohtaamaan Chicagon. Tämä asia on loppuunkäsitelty. Kaikki on nyt hyvin – ei tarvitse kysyä pelaajilta mitään siitä, koska tämä on ohi nyt. Kiitos kuitenkin kysymästä, Tortorella pyöritteli lehdistölle.

The Athletic -lehti raportoi aikaisemmin keskiviikkona, että Lainetta ei olisi penkitetty Carolina Hurricanes -ottelussa peliesitysten takia, vaan siksi, koska suomalaisen väitetään olleen pelin aikana ”sanallisesti epäkunnioittava” valmennustiimin jäsentä kohtaan.

Lehdistötilaisuudessa Tortorella ei myöntänyt, eikä kieltänyt väitettä Laineen ”epäkunnioittavasta käytöksestä”. Tortorella kuitenkin vakuutti, että suomalaishyökkääjän penkityksellä ei ollut mitään tekemistä peliesitysten kanssa.

– Haluan nyt korjata medioiden kirjoituksista sen asian, etteikö Laine muka tekisi kovaa töitä – tai mitä ne nyt olivatkaan kirjoittaneet. Hän on taistelija. Hän tulee aina olemaan jättimäinen osa tätä joukkuetta, mutta en aio nyt mennä tarkemmin tapahtuneisiin asioihin. Asoita tapahtuu joka päivä – ja kuten olen sanonut – tämä asia käsiteltiin heti pukukopissa ennen kuin pelaajat lähtivät kotiin, Tortorella valaisi.

LISÄÄ AIHEESTA: Patrik Laineen saaga vain jäävuoren huippu – Columbuksen sisäpiiritoimittaja lataa suorat sanat joukkueen tilasta: ”He ovat aivan sekaisin!”

Stephen Whyno

@SWhyno
#CBJ coach John Tortorella on Patrik Laine situation: "We're by it." Says Laine will play tomorrow.