Patrik Laineen saaga vain jäävuoren huippu – Columbuksen sisäpiiritoimittaja lataa suorat sanat joukkueen tilasta: ”He ovat aivan sekaisin!”

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen tähdittämä Columbus Blue Jackets on noussut alkukauden ylivoimaisesti puhutuimmaksi NHL-organisaatioksi.

Seuran sisällä on alkukaudesta riittänyt draamaa enemmän kuin sirkuksessa konsanaan, mikä toisaalta tekee aiemmin varsin harmaana pidetystä organisaatiosta täysin eri tavoin kiinnostavan aiempaan verrattuna.

Ohiolaisseuraa vuosikaudet läheltä seurannut toimittaja Aaron Portzline on hänkin ottanut useaan otteeseen kovin sanoin kantaa joukkueen nykymenoon. Mies ihmettelee TSN:n radiohaastattelussa varsinkin päävalmentaja John Tortorellan roolia draaman keskiössä.

– Blue Jacketsilla tuntuu olevan takanaan pitkä kausi, vaikka se on pelannut vasta 14 ottelua. Draamaa on riittänyt päivittäin. Ei ole väliä voittavatko vai häviävätkö he, jotain tapahtuu koko ajan. Rehellisesti, ajoittain minusta tuntuu siltä, että Tortorella haluaa päästä pois. Hänellä on käynnissä sopimuksen viimeinen vuosi, enkä usko hänen olevan tulossa takaisin tuon jälkeen, Portzline järkeilee.

– Maanantaina ei voinut olla hallilta lähtiessään ihmettelemättä, mihin tämä kaikki on päätymässä ja onko se suunta, johon Tortorella haluaa asioiden menevän? Alkukausi on ollut surkea. He ovat aivan sekaisin – monilla tavoin, Portzline taivastelee.

Toimittajan mielestä jatkuvasti mediaan asti kantautuvat ongelmat kielivät ennen kaikkea siitä, että ilmapiiri pukukopissa on kaikkea muuta kuin optimaalinen menestyksen kannalta.

– Joukkue on hajanainen. Tortorella on käyttänyt itse tätä sanaa usein. Hän myönsi maanantaina, että hajanaisuutta on niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Joukkueessa tapahtuu asioita, jotka kielivät siitä, ettei kaikki ole kunnossa, Potzline päättää.

Columbus on kerännyt alkukauden 14 ottelustaan kuusi voittoa. Joukkueella onkin tällä kaudella täysi työ selvittää itsensä jälleen mukaan NHL:n pudotuspeleihin.