Jesse Puljujärven hanat tukossa, kaudesta tulossa taas vaisu taival? NHL-luotsi antoi suomalaisesta rohkaisevan arvion

© Kuva: Getty Images

Uusi sesonki ei ole lähtenyt Edmonton Oilersin NHL-joukkueeseen palanneen Jesse Puljujärven osalta käyntiin ehkä ihan sillä tavalla, mitä suuri yleisö odotti. Tai no, ainakaan tehoja ei ole kertynyt kummoisesti.

Mutta vaikka lähes kaksimetrinen hyökkääjä on summannut kauden kuudessa pelissä vasta tehot 0+1=1 tehotilastonkin näyttäessä kurjaa lukemaa -4, sai suomalainen kenties yllättäen kehuja joukkueen päävalmentaja Dave Tippettiltä.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin pelaaminen on kuulemma yksiselitteisesti ollut hyvää. Puljujärvi on pelannut pohjoisamerikkaisella tyylillä, eli…

– Kovaa, vääntämällä kulmissa ja rynnimällä maalin eteen, Tippett selvitti öljypaitojen kotisivujen videohaastattelussa.

Oilersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen nelosvaraus on nyt pelannut taalaliigassa 145 runkosarjan peliä pistein 17+21=38 (-14). Joku kovia odottanut on kenties jo kyllästynyt siihen, ettei läpimurtoa ole tapahtunut vieläkään. Tippett antoi kuitenkin rohkaisevan arvion suomalaisesta.

– Puljujärven pelaaminen on menossa kohti oikeaa! Katsotaan sitten, mihin päädytään.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Timanttista settiä: Patrik Laine ja toimittaja kävivät huvittavan vuoropuhelun pelaajan maalintekotaidosta – ”Mitä meinaat?”

Vai että ryösti Patrik Laineen napannut Jarmo Kekäläinen koko Jetsin – Twitterissä leviää huvittava kuva

”Tiesimme, että jonkun on tapeltava” – Joel Armiaa kupoliin telonut Tyler Myers joutui vastaamaan teoistaan nyrkein, sai mojovia iskuja

Jetsissä ei itketä Patrik Laineen perään – kylmät kokeneen Pierre-Luc Duboisin niskaan odotuksia: “Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin”

Patrik Laine puhui ensi kertaa Columbuksen miehenä – pelaajalta kysyttiin heti viime aikojen kohuaiheesta: “Se on vaikea kysymys, enkä haluaisi ajatella sitä”