GM Jarmo Kekäläinen ja Columbus Blue Jackets päästivät lauantaina irti Pierre-Luc Duboisista, juhannuksen 2016 ykköskierroksen 3. varauksesta. Pelaajalla lähti menemään alkukaudesta sinitakeissa pahasti alamäkeen, ja tällä sesongilla hän ehti luutimaan joukkueen viidessä pelissä vaisuin tehoin 1+0=1 (-2).

Hyökkääjä koki äskettäin jopa penkityksen kesken ottelun, jota tämä ei suostunut kommentoimaan sanallakaan. Kekäläinen puolestaan kommentoi Duboisista irti päästämistä NHL:n virallisilla kotisivuilla.

– Pierre-Luc on ollut tärkeä osa joukkuettamme viimeisen neljän kauden aikana, mutta tämä oli oikea aika molemmille osapuolille lähteä eri teille.

– Olemme työskennelleet tämän tapauksen parissa jonkin aikaa ja olemme toitottaneet sitä, että se voi ottaa tovin, ennen kuin saamme pöydälle oikean tyyppisen sopimuksen.

– Ja kun sellainen oikeanlainen sopimus oli pöydällä, olimme valmiita siirtymään nopeastikin eteenpäin. Olemme nyt tyytyväisiä.

Miesten MM-hopeamitalisti pelasi Columbuksessa vuosina 2017-21 239 runkosarjan peliä pistein 66+93=159 (+20). Lisäksi 26 pudotuspeliottelun saldo oli 8+11=19 (-2).

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ei mitä ilmeisimmin tuomitse Duboisia, vaikka hän tosiaan viimeisinä Blue Jackets -aikoina oli melkoisessa myrskyn silmässä.

– Hän tulee tänne, esittelee itsensä, ja otamme hänet avosylin vastaan – kuten aina uusien pelaajien kohdalla.

Jets-kippari Blake Wheeler uskoo, että uudesta 22-vuotiaasta joukkuekaverista on kehittynyt parin viime vuoden aikana dynaaminen ja voimakas pelaaja.

– Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin. Keskikaistalla on oltava syvyyttä. Olen ehdottomasti innoissani siitä, mitä hän tuo joukkueeseemme.

Innoissaan on GM Kevin Cheveldayoffkin, vaikka muualle lähtenyt Jetsin juhannuksen 2016 ykköskierroksen kakkosvaraus Laine painoikin taalaliigassa 306 runkosarjan pelissä massiiviset pisteet 140+110=250 (0). Lisäksi 24 pudotuspeliottelun saldo Jetsissä oli sekin hyvä 8+8=16 (+3).

– Kärkisentterin saaminen tässä tapauksessa on käytännössä ennenkuulumatonta. Kun tämä tilaisuus tuli esille, siihen tarttuminen tuntui olevan liki välttämätöntä.

LUE MYÖS:

Winnipeg Jets -kapteeni katuu käytöstään Patrik Lainetta kohtaan: ”Ehkä se olisi parantanut asioita”

Odotettu ratkaisu: tällä pelinumerolla Patrik Laine pelaa Columbuksessa

Jäähyväisten aika: Patrik Laineen hyvä ystävä tunteikkaana – ”Tämä on bisneksen raskaampi puoli”

Kaukana unelmatilanteesta – tällaisia senttereitä Columbus istuttaa Patrik Laineen vierelle

Patrik Laineen ”ensi-iltaa” Columbuksessa joudutaan odottamaan – nämä asiat on vielä hoidettava!

Jarmo Kekäläinen hehkuttaa Patrik Laineen hankintaa – taustalla selkeä suunnitelma!

Megakaupan yksityiskohdat tarkentuvat! Winnipeg Jetsillä edelleen pieni ”napanuora” Patrik Laineeseen