Vancouver Canucksin Tyler Myers nousi otsikoihin Suomessakin aiemmin viikolla, kun hän kolasi Canucksin reppuun 7-3-voitossa tehot 2+2 iskenyttä Joel Armiaa suoraan kupoliin joukkueiden taannoisessa koitoksessa.

Kun Armia sai aivotärähdyksen ja joutui sivuun, näytti moni olettavan kanadalaishyökkääjän saavan jonkin sortin pelikieltoa. Vaan mitä vielä, Kanadaa MM-jäillä edustanut pelaaja selvisi pommista kuin koira veräjästä – ei kakkua pelin peliä.

Habsin valmentaja Claude Julien antoi ymmärtää pian pommin jälkeen, että Montreal saattaa kostaa Myersille nyrkein – ja niinhän siinä kävikin.

Joukkueet ottivat yhteen sunnuntaiyönä, ja Canucksin kolmosparin pakki joutui vastaamaan teoistaan jo neljännellä peliminuutilla Joel Edmundsonille. Habs-pakki näytti vievän valssit nimiinsä, vaikka osumia enemmän ottanut Myers ei missään vaiheessa pudonnutkaan.

Montreal-hyökkääjä Jonathan Drouin kiitteli Edmundsonia Armian puolustamisesta.

– Mahtavaa, kun kaveri ottaa roolia samalla, kun Canucksin Myersia ei rangaistu. Tiesimme, että jonkun on tapeltava Myersin kanssa ja Edmundson kertoi ottaneensa aiheesta kopin paljastamatta aikeitaan muille.

John Lu

@JohnLuTSNWpg
#Habs Drouin on Edmundson fight: "Just awesome, for a guy to step up like that when #Canucks Myers didn't get suspended... We knew somebody had to fight Myers," and Edmundson disclosed he took it upon himself to do it, without telling his teammates his intentions.

Itse peli päättyi Montrealille 5-2, ja suomalaisista kolmosketjun sentteri Jesperi Kotkaniemi ja nelosketjun laituri Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Sama oli Myersin pakkipari Olli Juolevin kohtalo. Habs puolestaan ei ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä, kun se on yltänyt kuudessa pelissä aina vähintään jatkoaikapisteeseen.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Jetsissä ei itketä Patrik Laineen perään – kylmät kokeneen Pierre-Luc Duboisin niskaan odotuksia: “Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin”

Patrik Laine puhui ensi kertaa Columbuksen miehenä – pelaajalta kysyttiin heti viime aikojen kohuaiheesta: “Se on vaikea kysymys, enkä haluaisi ajatella sitä”