Jääkiekkolegenda Wayne Gretzkyn tulokaskauden (1979-80) O-Pee-Chee -keräilykortin arvo on noussut huimiin lukemiin, uutisoi The Star -lehti.

The Starin mukaan Gretzkyn tulokaskortti olisi näillä näkymin menossa kaupaksi Heritage Auctions -huutokaupassa jopa miljoonalla dollarilla.

Tämä olisi historian ensimmäinen yli miljoona dollaria maksanut jääkiekon keräilykortti.

– Olemme todella innoissamme, että saimme keräilykorttien kuninkaan tänne. Ajoitus oli täydellinen, sillä ihmiset ovat juuri nyt kiinnostuneita tämän tyyppisistä asioista. Gretzky on myös lajinsa kaikkien aikojen paras pelaaja, huutokaupan johtaja Chris Ivy iloitsi The Star -lehdelle.

– Vain kourallinen keräilykortteja on ylittänyt miljoonan dollarin rajan. Tämä olisi historian ensimmäinen jääkiekkokortti, joka olisi tekemässä sen, Ivy jatkoi.

Gretzkyn tulokaskauden keräilykortit eivät ole äärimmäisen harvinaisia tapauksia, mutta tästä kyseisestä miljoonan dollarin kortista erityisen tekee sen varmistettu alkuperäisyys ja täysin poikkeuksellisen hyvä kunto.

– Aika monella saattaa olla Gretzkyn tulokaskortti kotonaan, ja he saattavat ajatella, että nyt heillä on käsissään miljoonan dollarin keräilykortti. On kuitenkin todennäköistä, että se ei ole se. Gretzkyn kortista on ollut jo vuodesta 1990 lähtien kopioita liikkeellä. Ainoa asia, joka erottaa alkuperäisen muista korteista, on keltavalkoinen kohta Gretzkyn olkapään kohdalla. Se syntyi alkuperäisessä printtauksessa, keräilykortteja valmistava historioitsija Stephen Laroche kertoo.

LUE MYÖS: Nyt on hintaa! NHL-megatähden harvinaisesta keräilykortista maksettiin käsittämätön ennätyssumma


LUE MYÖS: Eläkeläismiehelle huima onnenpotku: Myi sattumalta löydetyn NHL-keräilykortin järisyttävään hintaan!