Suplan Liiga-podcast: Syksyn suurin sensaatiopelaaja Leijoniin kuin puskista – ”Olen ylivoimaisesti parhaassa fyysisessä kunnossa, pelaaminen tuntuu tosi hyvältä”

© Kuva: Juha Tamminen

Ässissä loistava Peter Tiivola on ollut yksi alkukauden suurimmista timanteista Liigassa. Patapaitojen ykköstykki on latonut kauden 10 pelissä tehot 2+9=11 (+8), ja tällä viikolla pelaaja nimettiin ensimmäistä kertaa koskaan Leijoniin.

Mistä ihmeestä pelaaja on purskahtanut vireineen pinnalle kuin napsusta?

– En tiedä, pitää antaa kehuja ketjukavereille. Meillä on ollut (Nick) Merkleyn ja (Otto) Kivenmäen kanssa hyvä ketju, pystytään luomaan maalipaikkoja ja ollaan pelattu ihan hyvin. Pitää pystyä jatkamaan samaan malliin. Ei kukaan tee kentällä yksin, leijonadebytantti sanoo Suplan Liiga-podcastissa.

Syksy on Tiivolan uran paras.

– No joo kyllä, olen ylivoimaisesti parhaassa fyysisessä kunnossa ja pelaaminen tuntuu tosi hyvältä. Itseluottamus on kohdallaan, se on kaikki kaikessa. Tietenkin joskus jutut menevät pieleen, mutta musta on parempi, että uskaltaa tehdä virheitä kuin että ei tee mitään.

Tiivola sai koronaviruksen takia pitkän treenijakson kesään. Pelaajan mainitsema Ässien tehoketju keikkuu kokonaisuudessaan pistepörssin top-20:ssa.

– Merkley pelasi viime kaudella NHL:ssä, on loistava tyyppi, aina iloinen ja kova tekemään töitä. Odekin on tosi taitava kiekon kanssa, itse koitan voittaa aloituksia jätkille ja tehdä jotakin kiekon kanssa.

Ässien apukapteenin ketjukavereista Kivenmäen saldo on 4+5=9 (+8) ja Merkleyn 3+5=8 (+5). Tiivolalle pinnat kertovat jotakin.

– Tehopisteiden merkitys ei ole niin.. Sentterinä yritän niin, ettei omissa ainakaan vuoda. Totta kai tehoja on kiva tehdä, mutta sentteripelaaminen tuo muutakin kuin tehopisteitä. Yritän olla luotettava, että koutsi pystyisi laittamaan milloin vaan kentälle.

– Pisteet kertovat, että jotain on saanut aikaiseksi hyökkäyspäässä.

Ässien hyvän vireen taustalla ei ole mitään hirvittävän mystistä.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia ja henki on hyvä. Totta kai on paljon parannettavaa. Uusia äijiä tuli kauden kynnyksellä, yhteispeliä pitää parantaa. Sitten tulee hyvä.

Liigassa kuudentena keikkuva patapaitainen lauma kohtaa perjantaina Lahdessa Pelicansin.